![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 364 Pomógł: 3 Dołączył: 29.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest jakaś możliwosc aby przechowac nazwe zmiennej w bazie ?
Tzn mam cos ala generator postów, każdy user ma swój szablon ii w jakiś sposób muszę oznaczyc w których miejscach w szablonie ma się znaleźć tytuł i którym opis itp |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) No pewnie, ze mozesz przechowac w bazie nazwe zmiennej. Tworzysz pole VARCHAR i hulaj dusza... umiescisz jakis tekst, a potem postawisz do zmiennej, tylko to nie bardzo ma sens
![]() 2) Z tego co piszesz to chcesz sobie stworzyc jakis sytem szablonow... moze Smarty? |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Czy jest jakaś możliwosc aby przechowac nazwe zmiennej w bazie ? Tzn mam cos ala generator postów, każdy user ma swój szablon ii w jakiś sposób muszę oznaczyc w których miejscach w szablonie ma się znaleźć tytuł i którym opis itp Chodzi Ci zapewne o coś takiego: Przykładowa treść szablonu, zapisana w bazie danych: Cytat PAGE_TITLE Heloł, jestem user USER_NAME i to jest mój szablon bla bla bla A w kodzie:
Wynik: Cytat jakiś tytuł
Heloł, jestem user someone i to jest mój szablon bla bla bla
Powód edycji: [blooregard]:
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 364 Pomógł: 3 Dołączył: 29.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
up dokłądnie o to mi chodziło ^^ wielkie dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:00 |