![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Spotkałem się ostatnio z pewnym problemem przy jednym z projektów. Mianowicie strona posiada menu główne na początku kodu strony w którym znaleźć można link do jednego z głównych działów, na przykład: Na niektórych podstronach z artykułami znaleźć można także w treści linki typu:
Założenie jest takie, że wszystkie linki mają ten sam URL a różne nazwy. I tu pojawia się moje pytanie. Czy takie coś wpływa negatywnie na indeksowanie podstrony http://strona.pl/komiksy/batman.html? Domyślam się że wujek google i tak zindeksuje tylko pierwszy link (z menu). Ale czy kolejne linki jakoś przeszkadzają/polepszają pozycję strony i jej indeksowanie? Czy jest to konflikt linków? Spotkałem się z odwrotną sytuacją polegającą na tym że linki mają tą samą nazwę i różne URLe i podobno jest to konflikt i nie powinno to mieć miejsca ale jak jest w przedstawionym przeze mnie przypadku? -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli się martwisz - daj w kolejnych linkach nofollow
![]() Natomiast z tego co wiem nie jest to jakieś super problematyczne. Zerknij np. na http://technologie.gazeta.pl/internet/0,0.html Gdzie do artykułu kieruje miniatura i tytuł. Nie ma nofollow, a strona na pierwszej pozycji pod frazą techonolgie. Fakt, można mówić tu o trust rank czy częstotliwości aktualizacji, natomiast z tego co mi wiadomo również szczególnie to nie poprawia wydajności indeksowania. Choć tutaj musieliby się pewnie wypowiedzieć Ci, którzy robili tego typu testy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To fakt. Ale te miniaturki są do kitu a i tak google zczytuje kolejne linki - to ciekawe
![]() Mi bardziej chodzi nie o to by w ten sposób poprawić pozycję strony ale o to by jej nie popsuć ![]() Dzięki za info w każdym bądź razie ![]() (pomógł kliknę jak jeszcze parę osób coś napiszę ![]() ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 4.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są różne teorie, ale prawda jest taka, że do końca nikt nie wie.., niby Googiel bierze tylko pierwszy link w kodzie, a pozostałe pomija. Niektórzy twierdzą z kolei, że nie powinno się takich linków dawać, bo to zniekształca anchor i warto wtedy dać nofollow. Jednak traktowanie nofollow też się jakiś czas temu zmieniło i podobno ta "moc" która przypada na link nofollow nie jest już jak kiedyś rozkładana na pozostałe linki dofollow, tylko po prostu znika.
Ten post edytował Nemon 18.12.2011, 10:19:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie bzdura nofollow do tak zwanych linków wewnętrznych
![]() Ten post edytował krzysztof_kf 1.03.2012, 22:51:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Może Ci zaindeksować kilka tych samych linków pod różnymi anchorami, w czym problem?
Po prostu pozycjonujesz jedną stronę pod kilka anchorów i tak bedzie to działać. Przecież strony się pozycjonuje na wiele fraz. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:49 |