![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 7 Dołączył: 18.01.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam postawiony ZendServer lokalnie i mam problem z długością wykonywania skryptu. Skrypt importuje i konwertuje dane z jednej bazy do drugiej. Jego długość wykonania musi być zdecydowanie dłuższa niż 120sek. Domyślne ustawienia servera umożliwiają wykonywanie skryptu przez 30sek. Gdy ustalam settimelimit czas się wydłuża ale i tak wykonywanie zostaje przerwane. Chciałem się Was zapytać co ewentualnie musiałbym zmienić jeszcze w ustawieniach żeby to działało jak należy... Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam postawiony ZendServer lokalnie i mam problem z długością wykonywania skryptu. Skrypt importuje i konwertuje dane z jednej bazy do drugiej. Jego długość wykonania musi być zdecydowanie dłuższa niż 120sek. Domyślne ustawienia servera umożliwiają wykonywanie skryptu przez 30sek. Gdy ustalam settimelimit czas się wydłuża ale i tak wykonywanie zostaje przerwane. Chciałem się Was zapytać co ewentualnie musiałbym zmienić jeszcze w ustawieniach żeby to działało jak należy... możesz osiągać inne limity, np użycia pamięci przez skrypt - sprawdzałeś to? OT import i konwersja baz wykonywana na stronie? nie masz innych możliwości? batch, skrypt php cronowy, db stored procedures? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 7 Dołączył: 18.01.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomogło. @uupah5 wiem że sposób nie jest najlepszy, ale powiem szczerze, że sposób ma być najszybszym z możliwych a tu mam przygotowane wszystko. Oprócz konwersji bazy przyjdzie jeszcze obrobić kilka tysięcy fotek i mam nadzieję, że się uda. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:51 |