![]() |
![]() |
--kamil-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Siemka wszystkim, podczas pisania kodu natknąłem się na dziwny bład którego nie potrafię rozpracować, zerknijcie jak możecie,
a bład który mi się pojawia to: Fatal error: Using $this when not in object context in ###/user.class.php on line 25 |
|
|
![]() |
--kamil-- |
![]()
|
Goście ![]() |
poprawiłem tamto, w sumie błąd przez niedopatrzenie, ale teraz znowu kicha
takie błędy: Warning: Missing argument 2 for user::__construct() in ###/user.class.php on line 11 Notice: Undefined variable: pass in ###/user.class.php on line 14 w sumie nie powinno być błedu, var_dump() zwraca wartości zmiennych, więc nie wiem, |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest napisane, że brakuje drugiego paramentu w konstruktorze w klasie user czyli hasła.
Zobacz w miejscu gdzie tworzony jest obiekt klasy user czy wszystko jest ok. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
--kamil-- |
![]()
|
Goście ![]() |
w miejscu gdzie tworze obiekt jest raczej ok, zmienne są przekazywane do konstruktora, widze to po tym że przy użyciu var_dump($this->haslo); zwraca mi wartość przesłaną wcześniej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak przy okazji. Wiesz, że to bez sensu:
Return kończy działanie funkcji i metod. A mógłbyś pokazać jak jest tworzony obiekt? Dziwne to wszystko. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
--kamil-- |
![]()
|
Goście ![]() |
heh, to echo 'blad'; to akurat pisalem wcześniej zanim pojawił się return, zapomniałem skasować
![]()
zmienne $login i $haslo zostają wczesniej przesłane z formularza, w hasle powinna byc jeszcze md5(). |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
--kamil-- |
![]()
|
Goście ![]() |
no niestety, dalej lipa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam podobny problem. powyżej jednej zmiennej konstruktor się sypie, wyskakuje taki sam błąd. znalazłem tylko jedno rozwiązanie i działa. orginał tutaj - stackoverflow.com/questions/13606429/missing-argument-in-for-construct
osobiście zrobiłem tak:
Ten post edytował kehator 17.03.2013, 21:44:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bindujesz dane w PDO ,a wcale nie wykorzystujesz ich w tworzonym zapytaniu . Po co ?
No i gdzie warunek w klauzuli WHERE ? Ten post edytował gothye 18.03.2013, 12:01:55 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:40 |