Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JavaScript]pliki swf, dodawanie gier, szerokość wysokość, problem z dodawaniem gry przez użytkowników
xmen491
post 14.12.2011, 22:48:57
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, mam pytanie dotyczące uploadu gier na moją stronę www przez użytkowników, mianowicie pliki swf nie maja w sobie zapisanej szerokości i wysokości, dlatego aby wstawić taki plik usimy sami ją ustalić w kodzie chodzi mi o to aby użytkownicy mogli sami te gry dodawać, mam do wyboru 2 opcje albo użytkownicy beda podczas uploadu podac wysokośc i szerokośc albo bede musiał zrobić tak aby moja strona sama odnalazła w tym pliku jego wysokośc i szerokość nie wiem czy tak sie da, + jaką znacie najprostszą metode przekazania użytkownikowi jak ma sprawdzić tą wysokość i szerokość gry jeżeli znaduje sie ona na innej stronie. Proszę o konkretne odpowiedzi.

ktoś pomoże ?

Ten post edytował xmen491 14.12.2011, 22:21:19
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
jaslanin
post 14.12.2011, 23:26:36
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

przez sam js to raczej niemożliwe, ale z flashem zdaje się że tak: http://php.net/manual/en/function.getimagesize.php

jeżeli masz natomiast PHP, możesz użyć funkcji getimagesize. Po prostu user wgrywa swf, PHP wgrywa go na serwer, używasz funkcji, jeżeli jest problem z rozmiarem lub opcjonalnie dajesz użytkownikowi możliwość ręcznego wpisania rozmiarów

--------------------
Good luck and happy PHP'ing
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:17