![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Was.Napisałem prosty skrypt w PHP,który za zadanie miał wysyłać formularz na moj mail.Skrypt przepisałem z ksiązki odpowiednio dopasowując go do mojego formularza.Od razu mowie ze jestem w PHP zielony jak szczypiorek na wiosne.Formularz napisany jest w xhtml zawiera znacznik <form> na początku formularza i kończy go, jestem przekonany ze z tym formularzem jest wszystko OK.Ten formularz na koncu ma przycisk wysyłający/przenoszący(metoda POST) do innego pliku który własnie jest napisany w PHP.I tutaj pojawia sie problem otóż skrypt a właściwie Dreamweaver w którym go napisałem nie zgłasza zadnego błędu,nic nie jest podkreslone na czerwono.Mimo to nie dostaje na maila zadnej wiadomosci,wiec formularz nie działa.Jak sie dowiedziałem wiekszosc,jesli nie wszystkie darmowe serwery maja zablokowana funkcję mail.Wiec zainstalowałem Krasnala zeby sprawdzic formularz na serwerze lokalnym.I dalej nie działa...czy ktos mógłby wskazać bląd tego skryptu?Będe bardzo wdzieczny.
CODE <?php if (isset($_POST['vor-und_nachname'])){ $from = "Web Formular <xxx@wp.pl>"; $to = "yyy@onet.eu"; $subject = "formularz zamowienia"; $message = " Customer name: " . $_POST['vor-und_nachname'] . "\r\n" . " Vor- und Nachname: " . $_POST['vor-und nachname']. "\r\n" . " Adresse: " . $_POST['adresse']. "\r\n" . " Ort: " . $_POST['ORT']. "\r\n" . " Bundesland: " . $_POST['bundesland']. "\r\n" . " PLZ: " . $_POST['PLZ']. "\r\n" . " Tel. " . $_POST['Tel']. "\r\n" . " E-mail: " . $_POST['Email']. "\r\n " . " Spitze: " . $_POST['szpic']; $from = $_POST['email']; $headers = "From: $from" . "\r\n"; $headers .= "Bcc: ".$_POST['Email']."\r\n"; $headers .= "Bcc: yyy@onet.eu" . "\r\n"; mail($to,$subject,$message,$headers); } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 07:30 |