![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2003 Skąd: w-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!
Mam stronke na friko.pl, jest tam włączony safe mode. Skrypt którego używam to zapis uploadowanych (w adminie) fotek do katalogu, w tym wypadku '/zdj/'. No i teraz pojawia się problem - jak w trybie safe mode to zrobić - bo oczywiście wyskakują błędy, funkcja move_uploaded_file, o ile dobrze pamiętam - czytałem o tym na php.net, ale jak to zrobić to nadal nie wiem ![]() Przeglądałem też wasze forum, ale udało mi się znaleźć tylko o zakładaniu katalogów w trybie safe mode. Część skryptu (wzięta zresztą z leon.w-wa.pl) wygląda tak: Kod $name="zdj/".$_FILES['plik']['name']."";
if (file_exists($name)) { echo ("Plik już istnieje. Wybierz inną nazwę!"); exit;} else { $max_rozmiar = 200000; if (is_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'])) { if ($_FILES['plik']['size'] > $max_rozmiar) { echo 'Błąd! Plik jest za duży!'; } else { echo 'Odebrano plik. Początkowa nazwa: '.$_FILES['plik']['name']; echo '<br>'; if (isset($_FILES['plik']['type'])) { echo 'Typ: '.$_FILES['plik']['type'].'<br>'; echo("<br><br>Dodałem foto do katalogu!"); } move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'],'zdj/'.$_FILES['plik']['name']); } } Z góry dziękuję, |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:35 |