![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 2 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W jaki sposób mogę wyświetlić treść zapisaną w kodzie html? Przykładowo do pisania artykułów chcę użyć narzędzia http://ckeditor.com/demo , ale nie wiem w jaki sposób mogę właśnie konwertować treść htmlową do widoku. Męczyłem się z Zend_Markup, ale poza konwertowanie kodu BBcode nic mi nie wychodzi. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój problem raczej nie jest związany z Zend. Jeśli chcesz edytować treść ze stron html ckeditorem to:
1. Załączasz odpowiednie biblioteki ckeditor w head 2. Odpalasz ckeditor i w tym przypadku jquery to robisz albo w widoku albo w layout.phtml w sekcji body. UWAGA najpierw zaciągasz jquery.
3. Pobierasz treść dla textarea, które będzie automatycznie edytowane ckeditorem. Do widoku musisz przekazać albo obiektu pobrany z bazy (w takim przypadku wcześniej treść html musi być zapisana w bazie) albo parsujesz na żywca np: file_get_contents i przekazujesz do widoku. -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 2 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za podsunięcie rozwiązania problemu. Zrobiłem to w taki sposób. Po uprzednim ściągnięciu paczki CKEditor dodałem do widoku:
Plik: view/scripts/article/add.phtml
Plik: forms/Article.php (bez filtrów typu new Zend_Filter_StripTags() bo przez to do bazy danych nie dostanie się kod html)
A na samej stronie w widoku artykułu echo $this->row->content; . Także prościocha;) Aha,w przypadku gdy nie chcemy aby wyświetlał się nam kod html (np. na stornie głównej):
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 15:08 |