![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem - potrzebuję skryptu który po naciśnięciu na diva przypisywał mu odpowiednio zdefiniowane wcześniej cechy w css.
Myślałem, żeby zrobić to w jQuery, skryptem który zmieniałby klasę div'a. I wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że chcę aby istniała możliwość powrotu do pierwotnej klasy, próbowałem w ten sposób: Skrypt:
Html+css: Ale obawiam się, że zdecydowanie nie jest to dobra droga... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję w ten sposób:
Ale chyba dalej robię coś nie tak - brak jakiejkolwiek reakcji. Próbowałem też tak:
Ale również nie działa, podobnie jak pierwotnie - w jedną stronę się zmienia, w drugą nie. W obu przypadkach określam element tak: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest taka specjalna funkcja.
http://api.jquery.com/toggleClass/ Szybsza, bardziej przyjemna, powinna dać radę ![]() Btw, poprzedni kod
@edit Btw, mam nadzieję, że wywołujesz tą funkcję w $(document).ready(), albo kod js jest umieszczony PO kodzie diva? Ten post edytował Shili 14.12.2011, 18:19:00 |
|
|
![]()
|
|
jest po divie, faktycznie zmienię na $(document).ready()
Działa super, dziękuję! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:02 |