![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okej, temat skonczyony.. dziala w takim przypadku:
I tyle :-) Ten post edytował slavo 12.07.2004, 16:32:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może denne rozwiązanie , ale można by puszczać linijke (zdanie / wyrażenie / itp.) w pętli , aż zostaną tylko dwa <br /> ... napisałem to , ponieważ nie znam się na wyrażeniach regularnych , a chciałem zaproponować inne rozwiązanie (:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że to wyjątek jakich mało, ale jak Twój skrypt zachowa się w przypadku słowa wymachuj? Czy uzna ten wyraz za niedozwolony?
-------------------- Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt filtruje wpisy do ksiegi gosci.. sadze ze uzycie tam takiego slowa jak wymachuje.. jest graniczne z cudem
![]() A jak sie zachowa? Tak: Wymac(!)e |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm , to daj przed każdym niedozwolonym wyrazem spacje ? wtedy w 'wymachuje' skrypt nie znajdzie ' ch..' . Gorzej , gdy wyraz jest na początku i nie ma spacji przed nim (:
Ten post edytował broU 12.07.2004, 16:48:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Zepco @ 2004-07-12 17:24:52) Wiem, że to wyjątek jakich mało hehehe... MS Word gdy wpisze sie tekst "Kto pyta nie błądzi" i da sprawdzanie gramatyczne twierdzi, ze "wskazany wyraz uznawany jest za wulgarny" ![]() PS. Jak ktos sie uprze i tak napisze co chce chodzby przerywajac to co ma do powiedzenia spacjami czy podresleniami itp. - czasem trzeba samemu pobawic sie w cenzora ![]() Ten post edytował Paul 12.07.2004, 20:25:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ogole funkcje cenzorujace latwo ominac, np. w phpBB wystarczy zamiast strasznybluzg napisac np. strasznybluzg i juz nie ocenzuruje :|
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:14 |