Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP/FTP]Zarządzanie uploadem poprzez plik LOG, prośba o wskazówki
arbyter

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie, pierwsza sprawa - założyłem ten temat tutaj bo uważam, że jak na przedszkole to troche zbyt złożony.

Generalnie sprawa wygląda tak - duża ilość osób uploaduje pliki poprzez FTP, niestety wszystkie te osoby robią to z jednego, tego sameg konta. Moim zadaniem jest, aby z poziomu apliakcji internetowej móc zobaczyć listę tych plików według IP uploadującego. Czyli pierwsza myśl - użyję pliku FTP LOG, tam mam informacje takie jak ip uploadującego itp.

W związku z tym, że PHP jak dotąd używałem tylko do budowy prostych stron/aplikacji proszę o kilka porad. Chodzi mi głównie jak odczytywać ten log, czy zrobić z niego bazę danych (problem, że musiałaby się co jakiś czas akutalizować), czy po prostu operować bezpośrednio na pliku? Może ktoś kiedyś robił coś podonego, lub widział rozwiązanie gdzieś w sieci. Proszę o wskazówki

Ten post edytował arbyter 13.12.2011, 22:39:27
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
IceManSpy

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1. Dostaniesz się do tego pliku za pomocą PHP? W sensie, czy nie jest on w jakiś sposób ukryty.
2. Jak spełnisz pkt. 1 to możesz odczytywać go bezpośrednio z pliku. Wybierzesz sobie wybrane dane za pomocą wyrażeń regularnych, wrzucisz np. do tablicy i możesz robić z nimi co chcesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:25