![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
proszę Was o pomoc bo sam już nie wiem jak to zrobić. Mianowicie mam skrypt jQuery wyglądający tak (element oznaczony jako "1"): ![]() Czyli dynamiczny suwak, który definiuje wynik w nawiasach, np. (50%). Wszystko fajnie działa ale chciałem dodać jeszcze coś takiego aby obok, np. w elemencie oznaczonym na obrazku jako "2", wyświetlały się wyniki odpowiadające odpowiedniemu wynikowi z suwaka. Tak aktualnie działa suwak:
A tak aktualnie wyglądają wyniki, w HTML: Chciałbym zrobić tak, że gdyby na suwaku wynik był równy, np 67% obok wyświetlałyby się div'y których wartość atrybutu "rel" jest równa lub mniejsza "67". Mam nadzieję, że wystarczająco objaśniłem mój problem. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie jak i wszelką pomoc. Serdecznie pozdrawiam, Kamil Dunaj |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To mam rozumiec, ze chcesz wyswietlic duzo divow z wartosciami, czy 1-go, w ktorym te wartosci beda dynamicznie aktualizowane? Jesli ma byc duzo divow, to jak przejedziesz 2x po suwaku to bedziesz mial ponad 100 divov....
Co do 1 diva to wydaje mi sie, ze po 17. linijce kodu powinienes wstawic jeszcze cos takiego:
PS. Jesli chcesz utrzymac poprawny kod HTML to powinienes parametr rel zastapic innym atrybutem, np. id albo title. http://www.w3schools.com/tags/tag_div.asp pod tym adresem masz liste parametrow dopuszczalnych dla DIV. rel na pewno mozesz uzywac w linkach. PS2. Troche mieszasz czysty JS z jQuery. Uwazam, ze przez jQuery mialbys latwiejszy dostep do znacznikow, np. zamiast linii 17. mialbys
Ten post edytował Kostek.88 13.12.2011, 23:07:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No ale przecież w 17 linijce jest dokładnie to co napisałeś i jak widać nie bardzo się rozumiemy.
Chcę wyświetlać dużo div'ów, których wartość "rel" może się powtarzać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myslalem, ze #amount to to co nad paskiem. Ja napisalem przyklad to wyswietlenia tego w DIVie oznaczonym 2, ale niewazne. Chyba wiem co masz na mysli. W takim razie:
No i jQuery (nadal twierdze, ze za 17. linijka):
Lub ew. zastapic... ui.val() zamiast ui.value, ale nie jestem do konca pewien, szczerze mowiac nie uzywalem jeszcze tych paskow przewijania. PS. Ew. zapoznaj sie ze strona jQuery API i poczytaj o append(), appendTo(), html(), text(), val() . W ogole na tej stronce masz mnostwo ciekawych przykladow i zrodla ![]() Ten post edytował Kostek.88 14.12.2011, 00:21:11 |
|
|
![]()
|
|
Nadal się nie rozumiemy.
Okienko oznaczone na obrazku jako "2" to nie jest jeden wynik. Wynik z suwaka wyświetla się tutaj :: Poziom dostępu (75%) W okienku oznaczonym jako "2" jest lista wyników, np: Jak widać wartość atrybutów "dir" może się powtarzać więc nie mogę zastosować atrybutu "id". Chcę zrobić coś na zasadzie:
Załóżmy że wartość "ui.value" jest równa "52%" to wyświetlamy tylko te div'y: Jaśniejsze ? Ten post edytował peja1990 13.12.2011, 23:32:22 |
|
|
![]()
|
|
Zaraz... podalem Ci html... a powinno byc append
A po co chcesz ukrywac i pokazywac DIVy? Nie lepiej skryptem decydowac, czy maja byc po prostu TWORZONE albo NIE? Ten post edytował Kostek.88 14.12.2011, 00:00:09 |
|
|
![]()
|
|
Kurcze, ale tutaj nie chodzi o generowanie kodu html w postaci :: <div class="moduleAccess" dir="47">Jakiś moduł - 47%</div>
To jest HTML, który jest stabilny, a JS ma go tylko wyświetlać lub chować: Kod <div class="moduleAccess" dir="47">Jakiś moduł - 47%</div>
<div class="moduleAccess" dir="100">Jakiś moduł - 100%</div> <div class="moduleAccess" dir="52">Jakiś moduł - 52%</div> <div class="moduleAccess" dir="31">Jakiś moduł - 31%</div> <div class="moduleAccess" dir="100">Jakiś moduł - 100%</div> <div class="moduleAccess" dir="52">Jakiś moduł - 52%</div> <div class="moduleAccess" dir="75">Jakiś moduł - 75%</div> <div class="moduleAccess" dir="61">Jakiś moduł - 61%</div> <div class="moduleAccess" dir="15">Jakiś moduł - 15%</div> <div class="moduleAccess" dir="99">Jakiś moduł - 99%</div> <div class="moduleAccess" dir="31">Jakiś moduł - 31%</div> |
|
|
![]()
|
|
http://jsfiddle.net/Qbbwp/
![]() EDIT: Sorry, update http://jsfiddle.net/Qbbwp/1/ Nieprzytomny dzis jestem ![]() Ten post edytował Kostek.88 14.12.2011, 00:19:01 |
|
|
![]()
|
|
DOKŁADNIE O TO MI CHODZIŁO
![]() DZIĘKI WIELKIE ![]() Gdybym mógł to dałbym Ci mistrzu milion razy POMÓGŁ ![]() Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:46 |