![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam formularz z trzema polami input type="file" Każe z nich ma inne name motoda w modelu ( 1 parametr to nazwa pola input type="file", 2 parametr to dozwolone rozszerzenia plików, 3 parametr ma służyć mi czy robić mini czy nie)
i wywołanie w kontrolerze
dlaczego uploaduje mi obraz a pdf nie? jak puszczę tylko pdf to uploaduje ![]() teraz jeszcze jak pobrać nazwę zuploadowanego pliku -> muszę to do bazy zapakoać pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W starym CI, chyba 1.7, zrobiłem to jak poniżej.
-------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo za każdym razem ładujesz na nowo bibliotekę upload, zamiast zainicjonować nową konfigurację.
Swoja drogą nie wiem czy nie lepiej jak upload plików zostawisz w kontrolerze zamiast w modelach. W dokumentacji CI przykłady które są są właśnie w kontrolerach a nie modelach. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 11:25 |