![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiam, posiadam baze danych mysql pobrałem na dysk aby przedstawić ją w postaci diagramu ERD czy jest to możliwe do wykonania poprzez jakąś aplikacje? Próbowałem DBDesigner 4, ale żadnych rezultatów i nie wiem czy coś źle robie, a czy w ogole nie jest to możliwe?
Może polecicie inne narzędzie? Proszę o odpowiedź. Ten post edytował Mateusz_M 13.12.2011, 11:57:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 6 Dołączył: 29.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem pewny ze MySqlWorkbench ma taką możlwość.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, właśnie w nim działam, przerzucił tabele do formy graficznej ale bez relacji czy jest to w ogóle możliwe żeby razem z relacjami zostało wygenerowane?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak masz w SQL powiązania zrobione to i w diagramie będą.
W skrócie używając MyISAM złączeń nie będzie, musisz użyć np. InnoDB i porobić relacje. (@MySQL) Ten post edytował melkorm 13.12.2011, 21:52:42 |
|
|
![]()
|
|
Zgadza sie jest typ MyISAM. Chodzi o to, że cofam sie w przeszlosc pewnego projektu i przedstawiam jego budowe w danym czasie. Więc jak jest to MyISAM to jak warto to przedstawić bez relacji? będzie to miało sens jakikkolwiek? Myślę podać nazwę bazy i spis tabel i porównać ją z obecną - pokazując jak się powiększyła.
Myślicie, że to ma sens czy relacje to jednak minimum które powinienem przedstawić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zawsze na diagramie porobić relacje samemu i opisać to tak że są one obsługiwane programowo a nie przez silnik bazy danych (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Co do samych relacji, są one bardzo ważne bo tak na prawdę dają pogląd jak system wygląda (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:44 |