![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"php://stdin", "php://stdout" lub "php://stderr" . fopen() umożliwia otwieranie strumieni . może mi ktoś wyjasnic co to są te strumienie i do czego one służa
![]() fopen() może szukać także pliku w include_path ... jest coś o tym w manualu , ale z moim angielskim za daleko nie zaszedłem czytając to , wiec takze prosze o wyjasnienie co to jest . Ten post edytował broU 11.07.2004, 14:53:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stdin: To jest standartowy input (strumień wejściowy)
stdout: standardowy strumień wyjściowy stderr: standardowy strumień diagnostyczny Więcej o tych strumieniach znajdziesz w materiałach o unixie i programowaniu w C. To jest potrzebne chyba tylko podczas tworzenia aplikacji pod konsolę. include_path to bardziej taki wielomiejscowy chroot dla includowania (chyba :/ ). I chyba nie działa z fopen (tylko include* i require*). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
za dużo przydatnych rzeczy się nie dowiedziałem :/ poza tym , że strumieniowanie raczej mi się nie przyda (:
* w manualu piszą , że include_path działa z fopen (albo fopen z include_path ![]() mógłbyś (albo kto inny jak nie chcesz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nclude_path string Specifies a list of directories where the require(), include() and fopen_with_path() functions look for files. Określa listę katalogów w których funkcje require(), include i fopen_with_patch() szukają plików. Niz dodac nic ująć. Co do strumieni to wejsciowy moze sie przydac do odczytania nagowkow HTTP przy wykozystywaniu np SOAP . Chociaz jeszcze tego nie próbowalem. -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
ok , dzięki za pomoc , już rozumiem więcej (:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:54 |