![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 1 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Znów mam problem z różnymi danymi do jednej kolumny. Opiszę mój problem. Mam kolumnę username, nie istotne z jakiej tabeli. W zapytaniu wyciągam m.in ją, żeby był friendly login. Wyciągam ją razem z ID użytkownika tak, aby stworzyć link <a href="user.php?id={$row['id']}">{$row['username']}</a> Zapytanie wyświetla 20 wyników. Teraz muszę wyciągnąć ponownie (w tym samym zapytaniu) username i inny identyfikator, przykładowo gtID. Tak jak zapytanie poprawnie wyświetla zawartość nowego ID, tak username jest identyczny jak w powyższym z "id". <a href="user.php?id={$row['gtid']}">{$row['username']}</a> Wiem że to jest dość logiczne, ale nie za bardzo wiem jak dostosować username do jednego samego "id" jak i "gtid", tak aby się wyświetlał zgodnie z przypisanym ID użytkownika. Z góry dziękuje za pomoc. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 14 Dołączył: 25.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca rozumiem, co masz na myśli. Jeśli z jednej tabeli chcesz wyciągnąć 3 kolumny to po prostu... SELECT id, getid, username...
Piszesz, że chcesz w tym samym zapytaniu wyciągnąć dwie wartości dwa razy ("ponownie") - to jest to zupełnie nielogiczne. Chwila, chyba się domyślam, chcesz wykonać jedno zapytanie i następnie wyświetlić dwie listy? ID - USERNAME ID - USERNAME ID - USERNAME itd. GTID - USERNAME GTID - USERNAME itd. ? O to chodzy czy o coś zupełnie innego? Ten post edytował lukesh 12.12.2011, 18:22:11 -------------------- Edumemo.pl - Nauka Języków Obcych
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 1 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:27 |