![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z tablicą w PHP. Tablica posiada kilka pól w tym id_decyzji(klucz główny w SQL) i id_decyzji_pierwotnej(w większości puste). W standardowej wersji mam posortowane po id_decyzji, czyli wg. wprowadzonych danych. Jednak są również wprowadzane dane, które odwołują się do wcześniej wprowadzonych decyzji. Obrazowo, Teraz to wygląda tak: id_decyzja platnik id_decyzji_pierwotnej 1 Ala ma kota nul 2 Pies ma Ale null .... 77 Ala ma rybki 1 a chciałbym, żeby wyglądało tak: id_decyzja platnik id_decyzji_pierwotnej 1 Ala ma kota nul 77 Ala ma rybki 1 2 Pies ma Ale null .... Chodzi o jakaś funkcję, która by przesuwała wiersze w tablicy w określone miejsca z ponownym przenumerowaniem a nie zastępowaniem lub wrzucaniem danych na koniec lub początek tabeli. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że jesteś w stanie pobrać w dobrej kolejności na poziomie zapytania SQL.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:53 |