![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
nie znam się dobrze na php, zakładamy z kolegą stronę. Nie chcemy za nią płacić, bo nie wiemy czy nasz biznes wypali. Dlatego zgłaszam się z pomocą do Was. Mój problem polega na tym, że nie mam skryptu to zamawiania. Wiem że to pewnie proste, ale nie mogę sobie z tym poradzić. Plik zamowienie.php
Muszę zrobić coś takiego, że gdy wpisze się w formularz dane to one zostaną dodane do bazy danych do tabeli zamówienia. Jeżeli by mógł podać kod na 1 przykładzie np imie, bym był bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Eset96 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
google: formularz php mysql
I już pierwszy wynik daje odpowiedź na Twoje pytanie. Przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem coś takiego:
Wywala: Błšd nie udało się dodać nowego rekordu Warning: mysql_close(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/tibiatoo/public_html/testgimnazjalny2011.pl/test/dodaj.php on line 21 Co nie tak jest? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Warning: mysql_close(): supplied argument is not a valid MySQL-Link Po tym komunikacie widac, że masz cos nie tak z połączeniemByć może też masz błąd z zapytaniem Jak radzić sobie z błędami bazy danych masz napisane tu: Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Witam ponownie
Zrobiłem coś takiego:
Wszystko działa ok, tylko potem dodałem zabezpieczenia i wywala mi błąd jakby ktoś mógł pomoc Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/strona/dodaj.php on line 41 Ten post edytował Eset96 12.12.2011, 16:16:02 |
|
|
![]()
|
|
Każdy otwarty nawias { należy zamknąć }
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tak tylko z boku skomentuję jedna rzecz:
Zapomnij o funkcji "ereg", "eregi", ereg_replace i eregi_replace - ta funkcja jest przestarzała i od php 5.3.0 nie powinno się jej uzywać. Tak przynajmniej mówi manual: http://www.php.net/manual/pl/function.ereg.php Był na ten temat wątek: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=179479 - tam masz też info odnośnie tego, w jaki sposób zmigrować ereg na preg_match (Ty używasz eregi, więc musisz trochę doczytać) Piszę to, bo być może tak jak kolega z zacytowanego wątku zrobisz upgrade php i sam wpadniesz na minę. Lepiej naucz się funkcji zaczynających się od "preg_", czyli preg_match, preg_replace itp. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:09 |