![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam kod, który sortuje rekordy z bazy danych wg danej kolumny:
W bazie danych znajdują się 3 elementy o 'id' kolejno 1, 2, 3. Natomiast tablica $hotlist, utworzona przez pętlę while, posiada 2 elementy. Gdy dodałem do bazy danych kolejny rekord - a więc jest ich w sumie 4 - to tablica hotlist ma 3 elementy. W jednym i drugim przypadku brakuje elementu, który po posortowaniu powinien być na pierwszej pozycji... Gdzie popełniłem błąd, który powoduje brak jednego elementu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Odpowiedź prosta daj
$y = 0; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przetestowałem ten kod (z y=0) i mnie wychodzi prawidłowa liczba.
Podaj prawdziwy kod. Bo w tym brakuje '?>', co nasuwa wnioski, że nie jest to kopiuj-wklej tylko coś wycinałeś. Chcesz coś wyciąć przed pokazaniem - wytnij to u siebie, przetestuj, a potem dopiero pytaj tu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
timon27 pisze prawdę - to nie jest cały kod.
Dwa razy otwierasz "<?php", nigdzie nie zamykasz. W dodatku mieszasz czysty html w kodzie PHP - to chyba nie przypadek... Sklejałeś kod i czegoś istotnego zapomniałeś nam przekazać. Skutek jest taki, że nie jesteśmy Ci w stanie pomóc. Mam silne podejrzenie, że gdzieś zapodziała się jakaś instrukcja "mysql_fetch_array", która zwraca jakąś wartość, której nie zachowujesz. Podrzuć CAŁY kod - niemal na pewno gdzieś coś robisz z tym pierwszym wierszem. Pytanie tylko "gdzie i co". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:40 |