![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na stronie posiadam skrypt zamieniający adres filmiku youtube na odtwarzacz wideo. W internecie znalazłem takie o to wyrażenie:
Oczywiście wszystko działa, lecz gdy adres do filmiku youtube jest w formie odnośnika np.
To ten adres również zostanie zamieniony, a tego nie chcę. Co mi proponujecie? Na wyrażeniach się nie znam za dobrze, próbowałem kilka razy się podedukować ale nie wchodzi mi to do głowy ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj ten tutorial:
http://gajdaw.pl/php/wyrazenia-regularne-p...utorial/p1.html A takie wyrażenie napiszesz z palcem w nosie... Ten post edytował Adi32 10.12.2011, 17:43:54 -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ee nie chce wyjść na lesera ale ten tutorial ma 25 stron
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
OMG ,aż tyle??
![]() |
|
|
![]()
|
|
To pomoże ktoś?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz ile razy przeczytałbyś ten tutorial za ten czas? A wcale nie musisz czytać całego aby rozwiązać swój problem.
-------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i następna sprawa to jest 25 nie pełnych stron A4 ;p - a tutorial dosyć dobry (jeszcze z rok/dwa lata temu płatny to inne linki bym polecał)... niestety ale kto Ci pomoże jak przez ten czas mając adres bez większego wysiłku mogłeś rozwiązać problem skoro dostałeś odpowiedniego linka ;]
-------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Trzeba było od razu dać link do googli. Ludzie to jest forum, więc jak ktoś przychodzi w poszukiwaniu pomocy to przydałaby się chociaż jakaś wskazówka dla niego a nie "masz google.pl - tam znajdziesz odpowiedź". Tutaj sytuacja wygląda podobnie bo tutoriali jest pełno w googlach a ten pewnie wcale nie jest jakiś wyjątkowy.
Dziękuję, pozdrawiam, temat do zamknięcia. Znalazłem pomoc na innym forum ![]() Mam tylko nadzieję, że w ramach rekompensaty, życie kopnie was kiedyś w cztery litery, gdy będziecie poszukiwać pomocy ![]() Ten post edytował MarcinUser 18.12.2011, 13:32:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tylko nadzieję, że w ramach rekompensaty, życie kopnie was kiedyś w cztery litery, gdy będziecie poszukiwać pomocy ![]() Napisałbym ci to wyrażenie regularne z palca, ale sory, kiedy tobie się nie chce w ogóle w to angażować a szukasz jedynie frajera który ci strzeli gotowca, to się nie dziw gościu że gotowca nie dostałeś. Zawsze płaczesz kiedy nie dostaniesz tego co chcesz? Ile ty masz lat? |
|
|
![]()
|
|
A czy ja chcę gotowego rozwiązania? Chcę po prostu zwykłą WSKAZÓWKĘ jak rozwiązać ten problem a tutaj żadnej nie uzyskałem. Czy nie od tego jest forum?
Postaw się na moim miejscu: Piszesz skrypt, i masz problem z pewną kwestią i zastanawiasz się jakby ją tu rozwiązać, może użyć takiego lub innego rozwiązania. Prosisz kogoś o pomoc to dostaniesz link do googli ![]() Ten post edytował MarcinUser 1.01.2012, 22:27:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro piszesz skrypt wklej to co już napisałeś..
wskazówka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy ja chcę gotowego rozwiązania? Chcę po prostu zwykłą WSKAZÓWKĘ jak rozwiązać ten problem a tutaj żadnej nie uzyskałem. Czy nie od tego jest forum? Postaw się na moim miejscu: Piszesz skrypt, i masz problem z pewną kwestią i zastanawiasz się jakby ją tu rozwiązać, może użyć takiego lub innego rozwiązania. Prosisz kogoś o pomoc to dostaniesz link do googli ![]() Oj nie płacz bo dostałeś link z wskazówką, i to nie do googli tylko bezpośrednio do materiału z którego mógłbyś się tego nauczyć. Ale ci się nie chcę i ta wskazówka, to gotowiec. |
|
|
![]()
|
|
Co jest prawie jak link do googli gdyż po wpisaniu "wyrażenia regularne tutorial", jest to 3 pozycja od góry
![]() Jeśli wszystko mamy opierać na własnych poszukiwaniach i uporaniu się z problemami na własną rękę to po co te forum w takim razie? (pytanie retoryczne) Ten post edytował MarcinUser 2.01.2012, 14:44:32 |
|
|
![]()
|
|
Szkoda, że tak się temat potoczył. Jakbyś napisał - nie uczę się PHP, mam problem z wyrażeniem i proszę o gotowca, to nie jeden by Ci gotowca napisał. Ja swego czasu wdzięczny byłem za tego typu wskazówki i takie staram się dawać innym.
-------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:04 |