![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronę wielojęzyczną na div-ach.
Chciałbym się zapytać w jakich znacznikach najlepiej umieścić poziomo obrazki flag w jednym z div-ów? Oczywiście tak, aby obrazki nie przylegały do siebie. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to już jak Ci wygodniej.
Ja bym rozważył zwykły "ul" i "li", z list-style-type: none i display: inline |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co w ogóle jakieś dodatkowe znaczniki? Jeśłi pomiędzy obrazkami będzie chociażby spacja - będzie odstęp.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A po co w ogóle jakieś dodatkowe znaczniki? Jeśłi pomiędzy obrazkami będzie chociażby spacja - będzie odstęp. Mi te znaczniki "ul" i "li" sprawiają spore problemy. Ja na razie zrobiłem tak, że w stylach ustawiłem margines dla obrazków z jednej strony i to wydaje się wystarczać. Zastanawiam się jednak czy jest to poprawne działanie. (IMG:style_emoticons/default/co_jest.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 4 Dołączył: 16.08.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A dlaczego nie? To są tylko zwykłe flagi, zwykłe obrazki. Po co przeginać i tworzyć wiele niepotrzebnego kodu (a tak by trzeba było w przypadku ul).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W gruncie rzeczy jeżeli chcesz mieć mniej kodu html to zrób linki z klasą/id i je ostyluj
np: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:05 |