![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--GoGo-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam menu, w nim sa separatory. Nie chce robic <div class="separator"></div>, wiec zrobilem sobie tak, ze kazdy <a> ma background: url('separator.png') no-repeat left center; do daje zadowalajacy efekt, ale wtedy separator jest po lewej stronei danego linku, co brzydko wyglada w przy :hover. Wymyslislem sobie ze polowa separatora mogla by byc po lewej, a druga po prawej(separator ma 2px) zrobilem tak: background: url('separator.png') -1px center;, co daje zadowalajacy efekt, tylko nie wiem jak to samo zrobic po prawej - jak zrobic tlo po prawej wysuniete o 1px CSS nie przyjmie mi czegos takiego:
Jest na to jakis sposob pomijajacy tworzenie w tym celu 2 obrazkow?(aby nie bylo jeszcze bardziej skomplikowane) Z gory dziki za wszelkie odpowiedzi Pozdrawiam Kamil |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie nie da się teraz wrzucić dwóch obrazków tła i to każdy w innej pozycji (pracują nad tym z tego co wiem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )
Ale możesz pokombinować zamiast tego z dynamicznym tworzeniem elementów... Mówisz, że nie chcesz czegoś takiego jak ELEMENT-[DIV_Z_SEPARATOREM]-ELEMENT-[DIV_Z_SEPARATOREM]-ELEMENT-itd... Można użyć pseudoklas :after lub :before aby dynamicznie wrzucić taki separatorek graficzny bez zapisywania tego w HTML (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Sprawdź to (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
-cssmaster- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ogólnie nie da się teraz wrzucić dwóch obrazków tła i to każdy w innej pozycji (pracują nad tym z tego co wiem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )
Można użyć pseudoklas :after lub :before aby dynamicznie wrzucić taki separatorek graficzny bez zapisywania tego w HTML (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Niestety nie, ale dzieki za odp. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale to już użyłeś CSS3 (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) więc jak nie korzystasz z dodatkowych ficzerów wspomagających CSS3 w inny przeglądarkach to będzie lipa.
Jeśli te linki mają zawsze stałą szerokość to daj to w jednym background Ten post edytował grzeee 9.12.2011, 17:56:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:32 |