![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 14 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem tabelę 9, 9 która w komórkach nie posiada żadnych zawartości za to kolor tła komórki może być różny. Przykładowo wyświetlona tabela wygląda tak:
![]() teraz za pomocą javascript zaprogramowałem za pomocą onclick by wskazywało mi pozycję każdej z komórek w osobnym divie. Ale to mało ważne, gdyż jak ktoś wyłączy javascript takie coś nie zadziała. I tu rodzi się moje pytanie: Czy można w jaki kolwiek sposób (oprócz javascript) zaprogramować tak komórkę tabeli by odnosiła się do odpowiedniej strony. próbowałem ()
ale oczywiście nie działa. Nie chcę by co kolwiek znajdywało się w komórkach tabeli oprócz wyświetlanego koloru za pomocą atrybutu tła. Ten post edytował radziopoke 9.12.2011, 15:58:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a Może być przeźroczysty obrazek?
Trzeba również używać tych najprostszych sposobów ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
jeżeli tabelę generujesz za pom. php, to w pęli nadaj im id, po czym na komorce
onclick="pokaz($licznik_php)" function pokaz(id) { alert("id to"+id); } oczywiście to jest skrótowo, wstaw to w odp. tagi itp. -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 14 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obrazek przezroczysty ciekawy pomysł, ale o wiele lepszym rozwiązaniem było rozwiązanie, które podał by_ikar. Ciekawy pomysł by z linka dać jako blok dlatego też skorzystałem najpierw z tego pomysłu. Miałem początkowe problemy bo zapomniałeś cudzysłowia zamykającego styl ale w końcu na to wpadłem
![]() rada toaspzoo całkowicie nie użyteczna gdyż jak mówiłem ma się to odbywać bez javascript. Ale dziękuję wszystkim za szybką odpowiedź ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
bez javascriptu teraz nic nie istnieje.
![]() -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:21 |