![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
edukuje sie w kierunku php za pomoca ksiazki wydawnictwa Helion
w jednym cwiczeniu wyskakuje mi ciagle Cytat Parse error: parse error in /home/users/y3ll0w/www/wladca/0/index.php on line 4
wiec brakuje czegos kombinowalem na wszystkie sposoby lecz nie rozwiazalem tej sytuacji oto kod skryptu zaznaczam ze nawet gdy podaje zmienna skrypt nie cche dzialac Cytat <?
if ($i>0) { print ('zmienna i jest wieksza od zera') } elseif ($i == 0) { print ('zmienna i jest rowna zero') } else { print ('zmienna i jest mniejsz od zero') } ?> hmm? -------------------- pozdrawiam
y3ll0w www.wladca.digimer.pl www.qlforum.prv.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3 x ;
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 3 x ;
![]() a tak "ciupeczke" konkretniej 8) -------------------- pozdrawiam
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Ale ten Helion niedobry...
Żeby takie starszne błędy popełniać... Ale w końcu kto by się przejmował jakimiś parse errorami. A zresztą czy ktos wie, co to znaczy? Po jakiemu to? A tak na serio - 3 x ; to była cała, pełna i konkretna odpowiedź. Można też tak ; ; ; Lub tak: ; ; ; Albo jeszcze inaczej: W php każdy blok rozkazów (zazwyczaj linia) musi być zakończony średnikiem. Czy o tym również Helion nie wspomniał? -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if ($i>0) {
print ('zmienna i jest wieksza od zera') ; } elseif ($i == 0) { print ('zmienna i jest rowna zero') ; } else { print ('zmienna i jest mniejsz od zero') ; } Kossa |
|
|
![]()
|
|
Cytat if ($i>0) {
print ('zmienna i jest wieksza od zera') ; } elseif ($i == 0) { print ('zmienna i jest rowna zero') ; } else { print ('zmienna i jest mniejsz od zero') ; } Kossa thx taki banal hehe wybaczcie mi dopiero zaczynam swoja przygode z php i helion rzeczywiscie o tym zapomnial ![]() -------------------- pozdrawiam
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jaka to ksiazka?? - cos mi sie wydaj ze od poczadku nie czytasz:) proponuje dla poczadkujacych "php od podstaw", naprawde dobra lektura.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Helion sux
![]() Sorry, ze to mowie ale wyjatkowo draznia mnie ksiazki wydawnictwa Helion - bledy, lanie wody, mala przejzystosc Poecam za to wydawnictwo Wrox nie wiem czy jest dostepne w polsce ale na amazon.com jet wiele ich publikacji. Byc moze i o php jest. Polecam jeszcze www.wdvl.com tam napewno znajdziecie jakies info czy kursy o php. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Helion sux
![]() ... Poecam za to wydawnictwo Wrox nie wiem czy jest dostepne w polsce ale na amazon.com jet wiele ich publikacji. Byc moze i o php jest. Polecam jeszcze www.wdvl.com tam napewno znajdziecie jakies info czy kursy o php. no tak ale po polsku to one nie sa.. a jedyny wydawca ksiazek o php to helion - w kazdym razie tylko jego ksiazki o tym temacie widzialem (ksiazki a nie 50 kartkowe notesiki) Cytat bledy, lanie wody, mala przejzystosc
bledy - jakie?? przeczytalem cala "php od podstaw" i nie widzialem:) lanie wody - no moze troszke ale dla poczadkujacego lepsze jest lanie wody:) mala przejzystosc - tu sie nie zgadzam calkowicie - bardzo przejzyscie wszystko napisane -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Cytat [
no tak ale po polsku to one nie sa.. a jedyny wydawca ksiazek o php to helion - w kazdym razie tylko jego ksiazki o tym temacie widzialem (ksiazki a nie 50 kartkowe notesiki) totalna bzdura przeczytaj php Aplikacje notesik o jakim mozna marzyc Helion niestety idzie na mase ![]() ![]() Helion kazdy temat traktuje od Litery A do C a gdzie reszta alfabetu ![]() zas ich ksiazki dla poczatkujecych sa marne wskazuje zle pomysly rozwiazania... nie zmuszaja czytelnika do kreatywnosci, myslenia a pozniej mamy szereg postow takich jak tutaj: Potrzebuje skryptu ale nie dajcie linka tylko KOD; Logowanie - dajcie cos bo mnie sie pisac nie chce; itd itp ... w skali Helion stoi w na 3- ps swego czasu interesowalem sie Obiektowymi Bazami Danych - Helion Wydal Ksiazke FoxPro 6.0 (nastawione bylo na obiektowe bazy danych) najwiecej tresci bylo na to jak zamknac FoxPro paranoja .... a kosztowala 2 lata temu 112.00 .... Helion ma ciekawe ksiazki ... ale napewno nie o php -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
jak napisalem wczesniej:
Cytat [...] dla poczadkujacych "php od podstaw", naprawde dobra lektura.
i tylko o to mi chodzi ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat no tak ale po polsku to one nie sa.. a jedyny wydawca ksiazek o php to helion - w kazdym razie tylko jego ksiazki o tym temacie widzialem (ksiazki a nie 50 kartkowe notesiki)
Niestety nie mozna ograniczac sie do polskich wydawnictw. Np w Microsft Press nie wszystkie ksiazki sa po polsku, a innych na jakis temat nie ma, sa tylko po ang. Cytat bledy - jakie?? przeczytalem cala "php od podstaw" i nie widzialem:)
lanie wody - no moze troszke ale dla poczadkujacego lepsze jest lanie wody:) mala przejzystosc - tu sie nie zgadzam calkowicie - bardzo przejzyscie wszystko napisane Moze w przytoczonej ksiazce nei ma ale np w ksiazce o VC++ jest ich masa. Caly opis procesu tworzenia plikacji oparty byl na wizardach class. Az mnie zatkalo gdy przez caly czas go uzwyali. Lali tam wode, ze niestety ale ksiaz ka posluzyla mi jako droga podstawka pod monitor. Co do przezystosci to pozstawia jak dla mnie wiele do zyczenia. W porownaniu chociaz by z "Arkana C++" ich przejystosc jest mala. Acz kolwiek musze powiedziec, ze jest jedna ksizazka Heliona, ktora mi sie spodobala: "Java 4 Swing" Jana Bieleckiego. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat no tak ale po polsku to one nie sa.. a jedyny wydawca ksiazek o php to helion - w kazdym razie tylko jego ksiazki o tym temacie widzialem (ksiazki a nie 50 kartkowe notesiki) ???
z calym szacunkiem ale 50 stron na podstawy php to nawet nadto wg mnie. a helion zawsze radze omijac z daleka pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ma ale np w ksiazce o VC++ jest ich masa. Caly opis procesu tworzenia plikacji oparty byl na wizardach class. Az mnie zatkalo gdy przez caly czas go uzwyali. Lali tam wode, ze niestety ale ksiaz ka posluzyla mi jako droga podstawka pod monitor chyba wiem o której mówisz :? moja robi za leżak dla kurzu :wink: .Niektóre ich translacje są tak dobre, że trzeba kilka razy akapit przeczytać żeby się dowiedzieć co tłumacz miał na myśli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś czas temu Helion wydał Biblie php. Z tego co pamiętam zawierała
tyle błędów, że musieli wymieniać sprzedane egzemplarze :? -------------------- Tomasz Wasiluk
Polcode >> Szukamy programistów z pasją |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no kazdy kto choc raz mial w reku ksiazke heliona to zauwazyl
![]() ![]() -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2003 Skąd: Środa Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to jaka ksiazke(o php) mozecie polecic z czystym sumieniem?
![]() a co do helionu to mam kilka ich ksiazek i nic z nich sie nie dowiedzialem, szajs jakich malo [/b] |
|
|
![]()
|
|
Nigdy nie czytalem zadnych ksiazek o php, wiec ciezko bedzie mi mowic, ktora jest dobra ale z mojego doswiadczenia bardzo dobre sa produkcje WROXa. Jest to naprawde bardzo dobre wydawnictwo i z czystym sumieniem mogl bym je polecic kazdemu. Tutaj jest link do ich strony: www.wrox.com - w wyszukiwarce ksiazek wystarczy wpisac php i bedziesz mial ich liste
![]() A tak poza papierem to polecam: www.wdvl.com, www.ygreg.com i www.phpbuilder.com |
|
|
![]()
|
|
ok, tak na zamkniecie tamatu:
[list] Tytul: php 4. Aplikacje Wydawnictwo: Robomatic Url: http://www.robomatic.pl/ --------------------------- Tytul: php 3. Programowanie aplikacji Wydawnictwo: PLJ Url: http://sklep.plj.com.pl/ --------------------------- Tytul: Programowanie: php Wydawnictwo: ReadMe Url: http://www.rm.com.pl/ --------------------------- Tytul: php Praktyczne rozwiązania Wydawnictwo: Translator Url: http://www.translator.elektron.pl/ --------------------------- Tytul: php Leksykon funkcji Wydawnictwo: Translator Url: http://www.translator.elektron.pl/ --------------------------- Tytul: php funkcje Wydawnictwo: Robomatic Url: http://www.robomatic.pl/ --------------------------- Tytul: Poznaj php 4 w 24 godziny Wydawnictwo: Intersoftland Url: http://www.intersoftland.com.pl --------------------------- Tytul: php 4 Kurs podstawowy Wydawnictwo: Edition 2000 Url: http://www.edition2000.com.pl/ --------------------------- [list] wszelkie informacje dotyczace w/w ksiazek (opisy, ceny) znajdziecie na stronie :arrow: http://www.binboy.org/books.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
czy ktos widzial ksiazke opisujaca PHP5
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:36 |