![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam mały problem. Chciałbym wczytywać zdjęcia z dysku ( folder główny). Zaprojektowałem formularz pobieram nazwe pliku który chce otworzyc w innym opliku pobieram ta zmienna i wczytyje do img scr ..sądziłem ,że na takiej zasadzie to dziala.. W czym więc robie błąd?Prosze o pomoc Poniżej kody indexk.html indexk.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Apache to Apache - a dysk lokalny to dysk lokalny.
Ty masz przypadek szczególny - serwer WWW i pliki istnieją na jednym komputerze, i być może także na jednym dysku. Ale to nie oznacza, że Apache ma dostęp do całego Twojego dysku. Załóżmy na początek, że zdjęcia masz na "C:\Zdjęcia", a katalogiem głównym Twojego serwera WWW (Apache) jest "C:\WWW". Dla Apache wszystkie "jego" dane są w katalogu "C"\WWW", a wszystko co jest powyżej "C:\WWW" po prostu nie istnieje. To, co Ty chcesz zrobić, to wyświetlić obrazek przesłany na serwer WWW. Wyobraź sobie, że masz w sieci lokalnej dwa kompy, w tym na jednym jest serwer. Czy Twój kod pozwala na wyświetlenie zdjęcia wrzuconego z drugiego kompa? Nie, bo niby jak serwer miałby mieć do tego dostęp? Te dane należy PRZESŁAĆ pomiędzy serwerem a przeglądarką. Dla serwera i przeglądarki na jednym kompie robi się to tak samo. Wpisz w google "php upload file", pierwszy link objaśni co i jak. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co za przeproszeniem ma Apache do wyświetlania obrazków z dysku lokalnego.. ?
ścieżka do obrazka "c:/windows/aaa/obrazek.jpg"
Poczytaj o ścieżkach - względnych i bezwzględnych Ten post edytował CuteOne 9.12.2011, 04:00:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja folder z trzema plikami (html,php i jpg) mam na localhoscie wiec jak moze tego nie wiedzieć.?
Jak wpisałem tak jak kolega sugerował tez nie wyświetla pokazuje mi " '; ?> " ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytam inaczej:
1. Gdzie masz katalog główny swojego apache? 2. Skąd ładujesz zdjęcia do pokazania (katalog)? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokazuje mi " '; ?> " Chwile chwile, plik na pewno sie wykonuje ? Moim zdaniem w: masz po .jpg niepotrzebny apostrof. Skrypt wywala bład, nie interpretuje kodu, tylko ty tego nie widzisz bo masz wyłączone raportowanie błędów. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
manti_1986: zamiast pisać kolejne idiotyczne posty "bo mi nie działa", przeczytaj o ścieżkach względnych i bezwzględnych...
Ten post edytował CuteOne 9.12.2011, 18:02:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:35 |