![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nastepujący problem z kodowniem na swojej stronie
W bazie w każdej tabeli mam kodownie utf-8_polish_ci, Na stronie kodowanie w nagłówku ustawione jest na iso-8859-2 Większość danych z bazy wyświetla prawidłowo po za danymi z jednej tabeli. Dane przekazywane z php do widoku (Pisze w Zend Frameworku) Wyświetlają się w połowie też do dobrze. Próbuje zmienić w htmlu kodowanie na UTF-8 Dane z bazy nie wyświetlają się prawidłowo. Dane z widoku też nie. Co jest źle? może kodowanie edytora kożystam z vima i Gvima? Mam nadzieje że zrozumiale opisałem temat chociaż było to dosyć trudne. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na forum co trzeci temat jest związany z kodowaniem, a jest nawet przyklejony zbiorczy temat. Przeszukaj forum - gwarantuje ci że w 99% znajdziesz odpowiedź na swoje problemy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 14 Dołączył: 25.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dane w bazie masz w formacie UTF8, ustaw kodowanie strony również na UTF8 i podczas łączenia z bazą ustaw kodowanie na UTF-8:
-------------------- Edumemo.pl - Nauka Języków Obcych
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:33 |