![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--colachips-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Stanąłem przed problemem, z którym nie mogę sobie poradzić. Otóż konfiguracja Joomli, czyli configuration.php to klasa JConfig, która zawiera kilka publicznych zmiennych. Chciałbym stworzyć warunek dla kilku z nich, aby wartość została nadana w zależności czy ładuję stronę lokalnie czy już na serwerze. Zwykle robię to sprawdzając zmienną $_SERVER['SERVER_NAME']. Tutaj to niestety nie przejdzie, ponieważ to klasa. Takie coś wywala błąd:
Jeśli ktoś ma pomysł jak to można rozwiązać to proszę o pomoc. Dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Coś w tym stylu.
A potem obowiązkowa lektura Ten post edytował rocktech.pl 8.12.2011, 16:06:16 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Rozwiązałem to tak:
ps. nie mogę kliknąć "Pomógł" bo temat otworzyłem niezalogowany. Sry mate. Ten post edytował colachips 8.12.2011, 16:17:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:31 |