![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem z Zend_Mail: Próbuję wysłać wiadomość email zawierającą kod html, w tym odnośniki <a href=.. Jednak po wysłaniu emaila i odebraniu go na skrzynce nie wszystkie linki są "klikalne". W podglądzie kodu źródłowego otrzymanego emaila widzę, że odnośnik nie jest poprawnie kodowany a wygląda to mniej więcej tak:
Dodawany jest kod 3D uniemożliwiający prawidłową interpretację. Całość dzieje się dla kodowania
natomiast wiadomość z kodowaniem
w źródle emaila wygląda dobrze, jednak w samym emailu też nie działa. dodam jeszcze standardowy kod którym wysyłam maila
Eksperymentowałem z $mail->setType.. ale bez rezultatów jak do tej pory Czy ktoś może spotkał się z tym problemem? Ten post edytował Astarot 8.12.2011, 14:53:31 -------------------- torrenty
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 15.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak tworzysz treść maila?
Ja robię to tak:
Nie zapomnij $bodyHtml docisnąć to lewego marginesu dokumentu. EDIT: literówka ![]() Ten post edytował morthan 8.12.2011, 15:00:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaje tagi html standardowo jak w manualu zf
-------------------- torrenty
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 15.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj napisać tak jak Ci mówię. Wygeneruj całą treść i ją wstaw jako body za pomocą:
. Na koniec:
i po sprawie. Mi tak działa pięknie i nie mam żadnych problemów z linkami w mailach. |
|
|
![]()
|
|
SetBodyText() nie służy wysyłania emaili w formacie HTML, po tej zmianie wypluwa mi w skrzynce cały kod html jako zwykły tekst.
|
|
|
![]()
|
|
Przepraszam, masz rację. Odgrzebałem tą funkcję i zgadza się. Nadpisałem setBodyHtml() tą funkcją.Upraszczając, tworzę cały tekst wiadomości wcześniej z całymi linkami tak jak pisałem wyżej, a potem wpisuję ją w treść wiadomości.
Spróbuj tak zrobić i napisz czy Ci działa jak chcesz. |
|
|
![]()
|
|
Wciąż nie rozwiązałem problemu, jakieś pomysły?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pod kazdym klientem poczty to wystepuje ja miałem podbny problem ale tylko pod thunderbird
Ja strsuje coś takiego przy wysyłkach HTML z grafikami $_htmlResultNewPass = '<a href="http://example.com">tekst</a>'; $oMailCahngePassword = new Zend_Mail('UTF-8'); $oMailCahngePassword->setHeaderEncoding(Zend_Mime::ENCODING_BASE64); $oMailCahngePassword->setBodyHtml($_htmlResultNewPass); .. $oMailCahngePassword->send(); Działa bez problemu Ten post edytował ersonic 21.02.2012, 19:11:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:43 |