![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciał bym prosić o pomoc przy stworzeniu kodu do który będzie wczytywał z danego pliku txt linijkę którą chcę umieścić w tabeli.
Przykładowo:
<table> <tr> <td>wczytanie 1 lini</td> <td>wczytanie 2 lini</td> </tr> </table> bo gdy zrobię
to mi nie czyta tabeli i jest błąd. Wiem ze to nie będzie działało, powinny być chyba jakieś pętle czy coś, ale ja sie tam nie znam. Czy był by ktoś skłonny pomóc mi w tym ? Przydały by się linki z opisem na gotowy kod nie nawet liczę. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale chciałbym żeby każda komórka tabeli odczytała inną linie z pliku txt
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to pomyśl jak to zrobić... gotowca na złotej tacy to ty nie dostaniesz
![]() |
|
|
![]()
|
|
pomyśl... myślę nad tym od południa i nic nie wymysłe.. "nagooglowałem" się. a teraz postanowiłem prosić was o pomoc.
a co do twojego kodu to nic mi to nie mówi bo i tak jak dodam table to jest błąd Parse error: syntax error, unexpected '<'... w lini gdzie zaczyna się tabela. |
|
|
![]()
|
|
Więc zanim przystąpisz do dalszego pisania.... google -> tutorial php dla początkującego
|
|
|
![]()
|
|
Już sobie poradziłem
![]()
To tabele miały znaki
i wyskakiwał błąd. Ps. z php miałem do czynienia pierwszy raz i twój ostatni post mnie zmotywował do myślenia i kombinowania ![]() Edit: a jakie radu co do zarządza treścią pliku.txt żeby była możliwa edycja na stronie przykładowo: pierwsza tabela [tabela w której wpisujesz wartość] druga tabela [tabela w której wpisujesz wartość] trzecia tabela [tabela w której wpisujesz wartość] [zapisz] Ten post edytował toker 8.12.2011, 06:08:37 |
|
|
![]()
|
|
Porzuć babranie się z plikami (bo może cię to przerosnąć) zajmij się podstawami PHP, następnie poczytaj o bazie MySQL (najlepiej jakiś poradnik co, jak i dlaczego) a na koniec wróć do plików
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 00:24 |