![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Mam prosty chyba problem, może ktoś z was mi pomoże. Robię prosty skrypt typu Plik CSV -> PHP -> MySQL Oto fragment kodu - jedna pętla wzięta z Internetu, która ładnie czyta mi z pliku CSV, jednak o jedną linię za dużo. Na razie zrobiłem sobie, żeby polecenia INSERT wyświetlane były za pomocą echa na stronie i wychodzi coś takiego:
Jak pozbyć się tej pustej linii na końcu? Kod:
Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trim($csvcontent);
lub rtrim($csvcontent); jeśli tylko z prawej strony chcesz uciąć. jest jeszcze ltrim($csvcontent); oczywiście dajesz to przed tą swoja pętlą (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Splits a string into array by regular expression. Warning This function has been DEPRECATED as of PHP 5.3.0. Relying on this feature is highly discouraged. wez no sobie plik przeczytaj poprzez file czyli:
Ten post edytował cudny 6.12.2011, 10:30:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro to pomogło (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) to zobacz jak prawidłowo powinieneś odczytać dane z pliku csv:
http://php.net/manual/en/function.fgetcsv.php (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:16 |