![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostawca hostingu zwrócił uwagę na zbyt długie wykonywanie poniższego kodu skryptu forum W-AGORA, w czym może być problem, czyżby jakieś polecenia php uległy modyfikacji i po aktualizacji wersji php są problemy, czy można to jakoś zmodyfikować?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
My ci tutaj nie pomożemy, stosujesz nieznane dla nas klasy, funkcje itp. Kod wygląda ble... Bardzo razi w oczy global.....
Użyj funkcji na początku i na końcu, potem odejmij od siebie czasy i usuwaj po kolei fragmenty kodu i zobatrz co tak długo trwa. Czytnij: http://php.webtutor.pl/pl/2011/04/12/jak-o...zez-skrypt-php/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki, dla jasności nie jestem autorem tego "ble" skryptu tylko W-AGORA, także nie mogę się w nim połapać dlatego zadałem pytanie, może ktoś z tym "wynalazkiem" się kiedyś spotkał i pomoże. Rzuciłem zapytanie na forum twórcy skryptu ale na razie bez odpowiedzi, w sumie nie piszą tam nic o wysyceniu procesora, a jak widzę były zakładane i funkcjonują we Francji, Anglii i USA.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1)O Boże ta ilość Global'i, ten kto to pisał miał `nieciekawą` technikę tworzenia kodu.
2)Ogarniasz jakiekolwiek modyfikację tego kodu mając taka ilość kodu HTML we wnętrzu logiki ? 3)Widzimy tutaj zbyt mało, po tak małym kawałku kodu można jedynie powiedzieć że jest 4)Zainteresuj sie narzędziami w stylu XDebug, posiada on tak zwany Profiler który potrafi ci ładnie (no ok, wiem że nie ładnie, ale sa skrypty które potrafią to ładnie opakować ![]() LINK: http://xdebug.org/ Ten post edytował Uriziel01 8.12.2011, 07:44:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1)O Boże ta ilość Global'i, ten kto to pisał miał `nieciekawą` technikę tworzenia kodu. Moje pierwsze wrażenie było identyczne ![]() Tak jak kolega wyżej, również polecam ci nawet na localhost wrzucić stronę (wampserver ma wbudowany xdebug), odpalić xdebuga, podejrzeć wyniki w webgrind i zobaczyć na co idzie najwięcej czasu. Cytat 2)Ogarniasz jakiekolwiek modyfikację tego kodu mając taka ilość kodu HTML we wnętrzu logiki ? Są cms'y które mają jeszcze bardziej html pomieszany z php, niekiedy w taki sposób żeby do czegokolwiek dojść, trzeba znać cms na wylot ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:00 |