![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 3.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronę internetową w PHP z MYSQL,
1) czy da się jakoś nagrać ją na płytkę i odtworzyć z płytki? 2) pytanie luźniej związane z PHP ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wersje statyczną
![]() Czyli odpalasz strone w FF Plik->Zapisz jako... i to co zapiszesz nagrywasz na płycie. Chyba że potrafisz skonfigurować na płycie serwer mysql + serwer www oczywiście z obsługą php. Jeśli potrafisz chętnie dowiem się jak ![]() Edit. Co do Chrome to nic mi nie wiadomo żeby za korzystanie z przeglądarki trzeba było odprowadzać jakieś opłaty, ale jak już musisz chętnie podam Ci swój numer konta ![]() Ten post edytował yoltz 5.12.2011, 11:22:27 -------------------- Keep moving forward...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie, dorzucenie rss planeta.php.pl do chociażby przeglądarki, lub raz na jakiś czas sprawdzenie wpisów agregowanych przez plenete nie powinno być dla nikogo problemem, a niekiedy można poczytać o ciekawych rzeczach. Proszę bardzo: Jak przy pomocy Nginx zrobić przenośny serwer PHP (tylko Windows)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie jaki jest sens odpalania serwera na pendrive. Zleceniodawca nie ma netu w pracy, aby zobaczyć to w wersji online?
![]() Jak masz system linux zainteresuj się poleceniem wget, pobierze i zapisze stronę jako html w całości z obrazem i odpowiednimi ścieżkami. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie jaki jest sens odpalania serwera na pendrive. Zleceniodawca nie ma netu w pracy, aby zobaczyć to w wersji online? ;) Jak masz system linux zainteresuj się poleceniem wget, pobierze i zapisze stronę jako html w całości z obrazem i odpowiednimi ścieżkami. Sens jakiś jest, czasami ktoś wymaga stworzenia coś w stylu desktopowej aplikacji, albo stworzenia strony, powiedzmy prywatnej bazy klientów, której nie chcemy zostawiać od tak na komputerze, czy umieszczać na serwerze. Zrobienie takiej aplikacji w php jest w sumie dość tanie i niekiedy proste rzeczy można samemu wykonać na swoje potrzeby. Kiedyś znajomemu coś podobnego pomagałem robić, początkowo bawił się w exelu, potem w accesie, i średnio mu to wychodziło, a jak chciał desktopową aplikacje, to ceny go trochę zniechęciły, jak na użytek prywatny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 3.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w sumie macie rację...
Ciekawe tylko, jak uruchomić stronę w trybie Full-Screen? dodać w autorun skrót do explorera z parametrem -k http://....nazwa strony.html ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, o tym nie pomyślałem.
A jeśli chodzi o fullscreen, to zastosuj do skrótu parametr "-kiosk" lub -start-maximized". Działa też w Operze. Ewentualnie dopisz o ile na windows masz taką możliwość, te parametry do "skrótu aplikacji". Ten post edytował !*! 5.12.2011, 17:01:25 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
mały update: Google nie rozwija Chrome portable, nie można też dodawać tej przeglądarki do swoich projektów.
To znaczy, jeśli macie katalog produktów, nie możecie dograć na płytce chrome i jej rozpowszechniać. |
|
|
![]()
|
|
To użyj Chromium. Poza tym gdzie to jest napisane?
Ten post edytował !*! 5.12.2011, 18:24:10 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
http://www.server2go-web.de/ tam w jakimś pliku ini, wystarczy że dopiszesz kiosk w ustawieniach wielkości okna. Po zamknięciu tego okna, zamyka się aplikacja, ogólnie całkiem fajna sprawa.
|
|
|
![]()
|
|
a czy to można rozpowszechniać
![]() |
|
|
![]()
|
|
Na stronie głównej przecież masz licencje
![]() EDIT: huh, zapomniałem praktycznie o dość istotnej rzeczy.. W przypadku kiedy chcesz wrzucić taką stronę na płytę, to masz jedno poważne ograniczenie - brak możliwości zapisu, jedynie odczyt. Ten post edytował by_ikar 6.12.2011, 23:59:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:41 |