![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam, mam oto takie zapytanie listujące mi wpisy moich znajomych z bazy danych:
Zmienna $id oznacza moje id chciałbym wyświetlić nie tylko ich wpisy, lecz swoje, ale gdy dodaję na dole (przed limit...)
cała tablica wypełnia mi się jednym wpisem -- z góry dziękuję za pomoc -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co zwracają podzapytania ? Bo jeśli zwracają puste wyniki to 3 warunek
zostaje spełniony i całość zwraca jeden rekord tak jak to opisałeś. -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
podzapytania zwracają kolejno id moich znajomych z bazy danych
bo są przykładowo w bazie id_znajomego | id_znajomego2 12 | 56 46 | 12 --- i nie wiadomo w której kolumnie jestem, po to ten system więc jak mam zrobić, aby zwrócił to wszystko + to, co w warunku na dole ? pozdrawiam -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
i co, potem w pętli to muszę zrobić, chodzi o szybkość zapytania
-------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prościej tak? A będzie to działać ? Wiem, że kiedyś miałem podobny problem. I powinno byc where (a.id_znajomego=b.nick AND b.nick = '$id') OR (a.id_znajomego2=b.nick AND b.nick = '$id'). Może coś pomieszałem bo nie śledziłem specjalnie to co pisaliście wcześniej. Petlę to juz chyba w php, bo nie w bazie ; ] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co ty chcesz w pętli dalej z tym zrobić bo nie rozumiem
![]() Jeżeli chcesz wyświetlić wszystkie to po prostu wywalasz warunek z where... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 16:06 |