![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Skąd: Chrzanów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym dodać na stronie dwa skrypty Lightbox i slider. W header mam:
Tylko jest problem, bo nie chcą działać obydwa skrypty na raz. Jak to naprawić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co znaczy nie chcą działać? Daj jakąś stronę testową.
Po co używać 2 bibliotek? Odpowiedników lightbox-a na jQuery jest bardzo dużo( to samo tyczy się prototype i slider-a ). Wybierz jedną bibliotekę i dobierz odpowiednie skrypty, a wszystko pójdzie o wiele łatwiej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Skąd: Chrzanów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce działać, tzn jak dam ten kod, co tutaj wkleiłem, to nie pojawia się przycisk od slidera-a, ale działa litebox, jak usunę kod liteboxa to działa slider.
Ten post edytował leewang 3.12.2011, 22:30:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli nie masz jeszcze niżej wywołań jQuery którego skrótowy zapis zostaje nadpisany przez bibliotekę Prototype (felerną nazwę wybrali - jak piszę o prototype to ludzie o bibliotece od razu myślą) to zastąp ten kod:
Kod $(document).ready(function(){ $("#slider").easySlider({ orientation:'vertical', prevText: 'Wstecz', nextText: 'Dalej' }); }); TYM: Kod (function($){ $(document).ready(function(){ $("#slider").easySlider({ orientation:'vertical', prevText: 'Wstecz', nextText: 'Dalej' }); }); })(jQuery); jeśli chcesz się dopytywać dlaczego to robi różnice to poczytaj o zasięgu zmiennych w JavaScript i o referencjach do zmiennych... ps. zamiast konstrukcji (function(lokalny){...})(bedzie_lokalny) można zastosować składnię +function(lokalny){...}(bedzie_lokalny) ale jest mniej intulicyjna lub zamiast skróconego znaku $ stosuj jQuery lub poczytaj o .noconflict w manualu czy jakoś tak się metoda zwie... Ten post edytował zegarek84 3.12.2011, 22:43:03 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Działa, jak ręką odjął wszystko się uruchamia, a już miałem nerwy że nie da się tego zrobić.
Bardzo, bardzo Ci dziękuję Zegarek84. Na pewno poczytam o tym co mi napisałeś. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 13:04 |