![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki oto plik, który służy do resizowania zdjęcia i dodawania nazwy i opisu do bazy danych:
Pojawia się dziwny problem, ponieważ na moim serverze roboczym wszystko działa jak należy, jednak na serverze klienta (home.pl) coś jest nie tak z obrazkiem, nie uploaduje się on na stronę przez co nie chce się resizować i dodać do bazy danych. Generalnie to wszystko jest idealnie tak samo, jedyna różnica jest taka, że na moim serverze tabela ma strukturę 'NULL TAK' , 'DOMYŚLNIE NULL' a w bazie klietna ma 'NULL NIE', 'DOMYŚLNIE ŻADEN' ale raczej nie powinno to mieć znaczenia, w phpinfo widnieje wpis że jest włączony exif, który obsługuje typ JPEG i TIFF. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w php.ini masz ustawione: file_uploads
Jak nie masz dostępu spróbuj ustawić: http://php.net/manual/en/function.ini-set.php lub w .htaccess php_value file_uploads On -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W phpinfo widnieje iż file_uploads jest na ON, analogicznie dodanie php_value file_uploads On do .htaccess niestety nie pomogło.
E: jakies pomysly? E2: czy naprawdę nikt nie ma żadnych sugestii? Ten post edytował daggerski 4.12.2011, 11:41:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomóż i ty nam trochę czyli:
Włącz sprawdzanie błędów (toż to podstawa) chociażby tu: 1. 2. Na początku pliku: 3. Tutaj masz if(is_uploaded_file($plik_tmp)) {//..jakis kod } a gdzie else i potencjalny komunikat o błędzie? 4. To powinno być znowu w if-e if (move_uploaded_file($plik_tmp, "$plik_nazwa")) {//dalszy kod przetwarzający} else { /komunikat o błędzie } 5. Tu masz obsługę błędów uploadu http://pl2.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php 6. I jeszcze na koniec cytat z manula: Cytat move_uploaded_file() is both safe mode and open_basedir aware. However, restrictions are placed only on the destination path as to allow the moving of uploaded files in which filename may conflict with such restrictions. move_uploaded_file() ensures the safety of this operation by allowing only those files uploaded through PHP to be moved.
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za odpowiedź, problem już zażegnany - zmieniłem trochę kod, tak aby przy każdym if'ie był else i informował o błędzie, do ifa z wysyłaniem pliku w elsie dodałem print_r($_FILES); skąd dowiedziałem się, że przy wysyłaniu występuje błąd z numerkiem 6 czyli "UPLOAD_ERR_NO_TMP_DIR Value: 6; Missing a temporary folder. Introduced in PHP 4.3.10 and PHP 5.0.3."
Potem popatrzyłem do internetu i okazało się, że mając hosting w home.pl należy ręcznie zrobić ten folder tmp. Może komuś się to rozwiązanie przyda w przyszłości. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:33 |