![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem. Próbuję zrobić, aby pewen element na stronie zmieniał swoje opacity o 0.1 i w rezultacie, żeby wyszedł taki efekt stopniowego pojawiania się. Chciałem do tego użyć funkcji setTimeout. Niestety nie uzyskuje pożądanego efektu, lecz następuje jedynie pojedyncza zmiana z 0 na 1 bez stanów przejściowych. Poniżej mój kod: Kod <script> function opacity(){ for (i=0;i<=10;i++){ setTimeout("opacityn()",1250); } } function opacityn(){ var x=parseFloat(document.getElementById('active').style.opacity); x=x+0.1; document.getElementById('active').style.opacity = x; } </script> Jak należy go zmodyfikować, aby uzyskać wspomniany efekt? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
11 razy ustawiasz 11 różnych wywołań, w efekcie po 1250 ms wszystkie wykonają się niemal w tym samym czasie.
Powinieneś skorzystać z setInterval oraz clearInterval. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wielkie dzięki, teraz śmiga zacnie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 21:37 |