![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie wiem dokładniej jak nazwać taką funkcję mianowicie chodzi mi o zrobienie formularza w którym mam podaną cene produktu ilość sztuk oraz cene za dany produkt i formularz ma za zadanie: * policzyć ilość produktów zamówionych (udało mi się zrobić) * policzyć cenę danego produktu mnożąc ilość przez cenę jednego produktu * policzyć całość zamówienia a tak wygląda mój kod Kod jQuery(function($) { var counter = { value: 0 }; var $inputs = $('#order input[type="text"][name^="pole"]'); var $counter = $('#order div#ilosc > span'); var count = function(e, c) { c.value = 0; e.each(function() { var count = parseInt(this.value, 10); c.value += !isNaN(count) ? count : 0; }); $counter.text(c.value); }; count($inputs, counter); $inputs.keyup(function() { count($inputs, counter); }); }); jQuery(function($) { var counter = { value: 0.00 }; var $inputs = $('#order input[type="text"][name^="cena_p"]'); var $counter = $('#order div#cena > span'); var count = function(e, c) { c.value = 0.00; e.each(function() { var count = parseInt(this.value, 10); c.value += !isNaN(count) ? count : 0.00; }); $counter.text(c.value); }; count($inputs, counter); $inputs.keyup(function() { count($inputs, counter); }); }); Proszę o pomoc w poprawie skryptu by przeliczał mi ceny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potem zliczasz ile jest produktów pole[] dodając je do siebie. Ten post edytował !*! 3.12.2011, 11:31:46 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a można to jakoś usprawnić by nie było tyle kodu jQ
![]() jeszcze jedno pytanie jak uzyskać zapis z miejscami po przecinku a nie tylko całe. Przepraszam, za post jeden pod drugim ale bez sensu było by zakładanie drugiego tematu i pisanie tych kodów jeszcze raz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:49 |