![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
w pliku css mam coś takiego
Lecz napisy które powiększę przez font są białe a nie czarne jak miały być co mam zrobić? Ten napis jest biały w menu a nie czarny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż więcej kodu okalającego <font></font>
ew. dodaj w najbliższym divie właściwość color:#000000; np. w klasie '.menu'. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod css pokazałem więc pokarzę kod menu
tylko linki z font ustawione na 4 są białe. i jeszcze nie wiem dlaczego ta linijka jest biała
Ten post edytował GoOx 3.12.2011, 10:57:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Menu wydawać by się mogło rodem z jakiegoś kursu m. in. HTML/CSS, a tymczasem kolega mija się z obecnymi standardami:
- nieprawidłowo osadzone znaczniki (źle: - znacznika <font> raczej nie powinno się używać (powoli odchodzi on do lamusa), a w tym przypadku nawet nie ma takiej potrzeby i można go zastąpić klasą CSS, - przesadnie dużo jest znaczników nowej linii <br>, jak i spacji   (zresztą chyba nieprawidłowo zapisanych), no i służą tutaj do tego, do czego służyć nie powinny. Ogólnie rzecz biorąc wszystko jest źle, a późniejsza modyfikacja tego będzie prawdziwą katorgą. Są to absolutne podstawy i wiele pomysłów, i rozwiązań można znaleźć w Google. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie wszystkie napisy są czarne... ewentualne rozwiązania:
-w pliku css nie nazwałeś prawidłowo- powinno być styl.css (i zapisane w tym formacie np. w notepad++); - dodaj do klasy .menu color:#000000, tak w ogóle to warto zamienić to na id zamiast class, czyli w css: #menu zamiast .menu i w html/php: <div id="menu"> zamiast class="menu"; - szyk selektorów w htmlu jest pomieszany, nie może być:          <font size="3"><a href="/wstep.php">Wstęp</font></a> powinno być <font...><a href...>Wstęp</a></font> |
|
|
![]()
|
|
Dzięki już rozumiem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 22:58 |