![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej. może ktoś pomóc?
![]() Wyskakuje mi taki błąd: Kod Could not update user post count information DEBUG MODE SQL Error : 1690 BIGINT UNSIGNED value is out of range in '(`mechatra_forum`.`phpbb_users`.`user_posts` - 1)' SELECT p.poster_id, COUNT(p.post_id) AS posts FROM (phpbb_posts p, phpbb_users u) WHERE p.topic_id IN (8) AND u.user_id <> -1 AND p.poster_id = u.user_id GROUP BY p.poster_id Line : 278 File : functions_remove.php oto linie: 277 278 279
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę mało kodu żeby definitywnie stwierdzić co tu się dzieje, ale można śmiało strzelić, że próbujesz wstawić wartość ujemną w kolumnie user_posts tabeli phpbb_users.
Kolumna ma atrybut UNSIGNED (czyli >=0) i to powoduje błąd. Ten post edytował qrzysztof 1.12.2011, 18:27:33 -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
--tomek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
a jak mozna to rozwiazac gdzies w kodzie cos zmienic czy jak??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienić owszem. Ale niekoniecznie w tej części, którą podałeś. To najprawdopodobniej komenda UPDATE powoduje ten błąd (ewentualnie INSERT). A tego nie ma w Twoim kodzie.
-------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja pisalem jako tomaszek ;D
a qrzysztofie mozesz mi napisac jakich zmian dokonać co poprawic czego szukać w kodzie ew. moge przesłać plik żebyś rzucił okiem. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:22 |