![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
jestem trochę zielony, więc nie niszczcie mnie od razu ![]()
Czy mam coś zmienić w php.ini w mail fuction?
i czy jest jakaś inna łatwiejsza możliwość przesyłania maili? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a gdzie zgubiłeś nagłówki wiadomości?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyżej piszesz, że masz Windowsa. W php.ini masz "SMTP = localhost". A przeczytałeś to, co nad (i pod) tą linijką napisali?
W skrócie: masz tam wpisać nazwę serwera SMTP. Bo nie podejrzewam tego, że na Win masz SERWER smtp (a może się mylę)? Poza tym, dla Windows trzeba zmienić trzy rzeczy w php.ini (wszystkie są we wklejonym przez Ciebie kawałku php.ini). Przeczytaj, uzupełnij. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powiedzmy że coś takiego mam:
ale to niczego nie zmienia , dalej nie kumam jak i co zrobić by wysłać tego maila ![]() proszę o pomoc próbuje wysłać maila phpmailerem
ale mam taki błąd Warning: require_once(phpmailer/class.phpmailer.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\webserver\www\mail\mail3.php on line 2 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'phpmailer/class.phpmailer.php' (include_path='.;C:\php\pear') in C:\webserver\www\mail\mail3.php on line 2 ktoś wie o co chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naucz się nie tylko czytać, ale także rozumieć komunikaty o błędach:
[function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\webserver\www\mail\mail3.php on line 2 A poniżej: Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'phpmailer/class.phpmailer.php' (include_path='.;C:\php\pear') in C:\webserver\www\mail\mail3.php on line 2 Pytanie: gdzie masz plik dołączany przez require? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 23:56 |