![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc, mam nastepujacy problem:
jest formularz do edycji, pare pol. Wpisane sa tam dane pobrane z bazy (niech beda to dla przykladu imie i nazwisko), wiec mam cos takiego:
jak widac w miejscu gdzie jest value mam: value = "odpowiednia_wartosc". Cudzyslow powoduje to, ze jak wartosc name/surname ma w sobie cudzyslow to nie zostanie on wyswietlony (ani fragment po nim). Oczywiscie jakbym zamiast cudzyslowa dala pojedynczy, czyli '' to sytuacja bylaby identyczna gdyby name/surname zawieralo ''. Cudzyslow musi byc, bo jesli go nie dam, a w polu formluarza zaczne wpisywac np : ".<> i takie rozne dziwne znaki to rozwala mi to html'a. Czy ktos z Was wie jak moge sobie z tym poradzic? Bede wdzieczna za wszystkie wskazowki, pzdr, misty |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Na danych wkladanych do value używaj htmlspiecialchars()
przenosze na przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomoglo, dzieki.
pzdr! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 23:36 |