![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taką oto funkcję:
Kod function dodaj_element(kontener){ document.getElementById('natures_get_id').setAttribute('value',i); var name = 'natures_name'; name+=i; var znacznik = document.createElement('input'); znacznik.setAttribute('type', 'text'); znacznik.setAttribute('name', name); znacznik.setAttribute('class', 'blok'); var kontener = document.getElementById(kontener); kontener.appendChild(znacznik); i++; } Funkcja ma za zadanie: 1. Zliczanie ile pól dodano(id) i przekazanie wyniku do ukrytego pola w celu przekazania tej zmiennej do skryptu php. 2. Dodanie jednego pola input z określonymi atrybutami 3. Inkrementcję atrybutu name dla kolejnych dodanych pól tj.(natures_name1, natures_name2, natures_name3 itd.) Zgodnie z id. dla id=1 -> natures_name1. 4. Dodanie tego inputu w ściśle określonym divie. Wyżej podana funkcja bardzo dobrze sprawdza się w dodawaniu pojedynczego inputu. Lecz niestety nie mogę sobie poradzić z tym, żeby funkcja za jedynym kliknięciem dodała np 5 inputów i każdy z nich z innymi parametrami. (oczywiście każdy ma mieć inkrementację liczby przy trybucie "name". Bardzo prosiłbym o pomoc. Utknąłem z robotą. ps: Właśnie. Co z polem select? Też chciałbym, żeby była możliwość dodani tego typu pola, oczywiście z określonymi opcjami. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stwórz sobie ogólną funkcję do tworzenia elementów - np. moja:
Wtedy parametry dość łatwo będziesz mógł zmieniać i stworzyć funkcję, która będzie dodawała dokładnie to co chcesz. Samej istoty problemu nie zrozumiałem niestety - opisz dokłądniej Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:47 |