![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym na mojej stronie umieścić coś w rodzaju "ruchomych oczu", tzn. że jeżeli użytkownik ruszy kursor w lewo, to wyświetli się obrazek np. strzałka w lewo, a jeżeli w prawo to wyświetli się obrazek strzałka w prawo.
Wiem, ze jest to możliwe bo nie raz można spotkać zdjęcie, gdzie oczy podążają za kursorem. Może mnie chociaż ktoś naprowadzić, czego mam szukać w sieci? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mógłbyś podać stronę gdzie jest ten efekt?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widziałem nie raz takie efekty, ale chyba najczęściej rozwiązywane są przez Flash'a...
Przypomniałem sobie! Na stronie GitHub'a mają takie coś na stronie 404: https://github.com/404 taki "efekt 3D" Jak to zrobić? Istnieje zdarzenie .mousemove, które w funkcji zwraca wartość x i y (odległości od krawędzi przeglądarki), gdy już je mamy, to wystarczy zapisywać przykładowo wartość x i y co sekundę, a potem porównywać aktualną wartości x i y z poprzednią wartością i wtedy wyciągnąć odpowiednie konsekwecje... (np. jeżeli x się zmniejsza to oznacza ruch w lewo) Powodzenia! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie koniecznie trzeba użyć flasha.Moża użyć diva z position-fixed lub absolute a w nim obrazek .I pozycjonować go za pomocą js,dodatkowo trzeba wziąć pod uwagę ruchy muszki,lewo i prawo.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Zdarzenie window.onmousemove i jazda
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 22:22 |