![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Joanna-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam forumowiczów :-)
Na stronie mam adresowanie:
Chcę na części tych stron nie wyświetlać części kodu. Od wczoraj mam problem z kodem
Nie wiem jak go poprawić, aby nie reagował na wszystkie warunki mam problem co wstawić dla o by dotyczył adresów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Nie wiem, szczerze powiedziawszy, jaki warunek masz konkretnie na myśli. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 19 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli Cie dobrze zrozumiałem to:
itd... -------------------- www.maxcode.pl
|
|
|
--Joanna-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dominis:
powinno być chyba
zamiast
czy trzeba tu sprawdzać $_GET['page'] == 'usr' nie wystarczy samo $_GET['funkcja'] == 'nowy' ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nie wystarczy samo $_GET['funkcja'] == 'nowy' No jesli uwazasz, że taki link jest prawidłowy: index.php?funkcja=nowy to wystarczy. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--Joanna-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok rozumiem.
A co do mego pytania Dominis: powinno być chyba
zamiast:
czy dobrze zauważyłam? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak, dobrze zauwazylas.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--Joanna-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dział mi
teraz zastanawiam się jak to połączyć z dodatkowym warunkiem
czy tak będzie poprawnie:
![]() 2 pytanie: czy jeżeli mam kilkanaście warunków OR - to czy nie będzie to mało optymalne czy można to jakoś zoptymalizować? |
|
|
![]()
|
|
ad1) A działa? Znaczy że jest poprawnie
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--Joanna-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie sprawdzałam
![]() ![]() A co do mego drugiego pytania wypowie się ktoś? |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie sprawdzałam Uuuu.... jeden opierdziel cie minął, ale drugi nie.... Jak to mogłaś nie sprawdzać, przychodzisz na forum bez sprawdzania?! Marsz do swego pokoju młoda damo i masz tam w milczeniu przemyśleć swoje postępowanie..... i z kolacji nici dzisiaj![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--Joanna-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sprawdziłam i nawet zmodyfikowałam na własne potrzeby do && dodałam nowe warunki z OR :-)
To jak z tym moim pytaniem o optymalizację tego kodu? |
|
|
![]()
|
|
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--Joanna-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Super. Wygląda zdecydowanie lepiej i dla oka i parsera PHP :-)
Dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:32 |