![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, znajomy mnie poprosił o pomoc, ponieważ jego admin się wypiął i nie prowadzi mu już strony.
Mam dostęp do ftp, ale nie mam do bazy danych, ani do CMS Nie wiem jak uzyskać adres bazy danych, ponieważ w configu jest localhost Co do hasła, to składnia sprawdzająca hasło wygląda w ten sposób: Kod if($h == "in") { if(!empty($login)){ $haslo = md5($haslo); $w_1 = mysql_query("SELECT * FROM ${prek}users WHERE login = '$login' AND haslo = '$haslo'"); $d_1 = mysql_fetch_row($w_1); if($d_1) { $haslo1 = $d_1[2]; if($haslo==$haslo1){ setcookie("loggedin", "$login", time()+36000000); setcookie("passin", "$haslo", time()+36000000); setcookie("status_polaczenia", "zalogowany", time()+36000000); echo "<B>Zalogowanie udane</B>"; $jest=1; } } else { echo "<B>Logowanie nie udane.</B>"; $jest=0; $tekstz = "Niestety to nie są prawidłowe dane.<BR>"; } } else { echo "<B>Logowanie nie udane.</B>"; $jest=0; $tekstz = "Proszę wypełnić oba pola."; } } Jak to przerobić, aby pokazywało md5 z którym porównuje? czyli te z bazy udało mi się `zalogować` poprzez usunięcie odwołania do bazy i sprawdzenie czy wpisane hasło jest takie samo, ale wtedy nic nie widać w panelu, tak jakby nie mógł pobrać zawartości, bo faktycznie się nie wlogował do bazy danych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:38 |