![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 1 Dołączył: 3.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobieram curlem stronę wyszukiwań Google skąd chcę pobrać listę stron. Następnie usuwam znaki końca wiersza żeby wyrażenia regularne nie miały z tym problemu. Dostaje więc jedno liniowy kod z którego muszę wyciągnąć adres strony. Tak na szybko wyrażenie regularne które mam to:
Jak widać nie jest trudne i wszystko byłoby ok ale pomiędzy <cite> a </cite> gdzie jest adres czasem Google pogrubia strony jeśli w adresie jest wyszukiwane słowo. Wiec jak szukamy np: samochody, dostajemy:
Dla takiego warunku to wyrażenie regularne nie działa i nie wiem jak to ominąć ;/ Dałem i usunęło wszystkie tagi ;/ utknąłem ... Danie też nie daje efektów ;/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to może podstawowe rozwiązanie - str_replace i usunąć znaczniki <b> i </b>?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 1 Dołączył: 3.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem jakieś zaćmienie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <cite>.*?</cite> No wiesz, takie wyrażenie ci zadziała, znajdzie dane o które ci chodzi, ale nie użyłeś nawiasów, do przechwycenia tych dopasowanych danych. Kłaniają się podstawy wyrażeń niestety ![]() A tobie polecam zamiast wyrażeniami się bawić, polecam pobawić się DOM, a jak znasz jquery, to dobre również dla ciebie będzie phpQuery, którego nawet ostatnio użyłem, bo ktoś poprosił o pomoc, żeby wyniki z filestube.com wyciągnąć wyniki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tego dom nie ogarniam:/ nie moge znaleźć jakos przystępnego kursu... PhpQuery sprawdze, nie słyszałem
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:02 |