![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam następujący problem z wydawało by się prostym zapytaniem sql. Jednakże meczę się z tym od kilku dni. Na googlu ciężko znaleźć odpowiedz, gdyż trudno jasno zdefiniować pytanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mianowicie mam 4 poniższe tabele. Próbuję wyciągnąć z nic wszystkie dane łącznie z informacja o numerach telefonu. No i tu zaczyna się problem. Zapytanie które stosuje:
Powyższe zapytanie wyświetla jeden wynikowy rekord i to tylko z jednym numerem telefonu. W dodatku nie wiem której tabeli ten numer tel. dotyczy. A gdzie reszta numerów ? Nie ma ! 1) Dlatego pytanie, jak zrobić aby wyświetlały się wszystkie przypisane numery telefonu przypisane do danego rekordu ? 2) Dodatkowo chciałbym kolejno wyświetlic wyniki sortując rozmowy,smsy wg daty. Ale jak to zrobić to już nie mam pojęcia. Sortowanie przez ORDER BY smsy.data nie zda rezultatu. Bardzo bym prosił doświadczonych użytkowników o pomoc w tym męczącym mnie problemie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ROZMOWY ------- id_rozmowa adreat data id_numer_telefonu id_raport SMSY ----- id_sms adresat data id_numer_telefonu tresc id_raport NUMERY_TELEFONOW ---------------- id_numer_telefonu numer_telefonu RAPORTY ------- id_raport data id_numer_telefonu imei Z góry dziękuję Ten post edytował adamski9000 29.11.2011, 20:08:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 14:43 |