![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2011 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam takie pytanie, programuje w php sobie, też praca z FW, robię różne projekty, narazie do mgr, do pracy, do nauki. Ostatnio mam problem taki że jak dodaje do projektu jakieś biblioteki, czy także otwieram pliki z dużą zawartością kodu to eclipse się mi przywiesza, Już próbowałem Eclipse Helios, Indiego i to samo, jak sobie z tym poradzić ? Jakieś porady ? Pozdrawiam Adibak |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A na jakim komputerze pracujesz, bo Eclipse swoje wymagania ma. Mi na laptopie core duo z 1gb ramu lubił "przyciąć" przy większych plikach.
Spróbuj też wyczyścić cache przy rozruchu - może pomoże. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domyślnie config dla Eclipse jest bardzo ubogi w przydział pamięci RAM, możesz przydzielić więcej ramu, będzie znośniej działać (tyle, że bardziej przymuli system).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie mam zbyt szybkiego komputera i Eclipse zamula mi tylko podczas długiego uruchamiania się i podczas otwierania projektu lub otwierania pliku za pierwszym razem po uruchomieniu. Jak Eclipse już wszystko zainicjuje, zaallokuje pamięć, etc., to chodzi normalnie. Czasami zmula mi podpowiadanie składni podczas pisania w Javie, jeśli jakaś klasa ma mnóstwo metod. W PHP raczej nie ma tego problemu, bo podpowiada mi tylko metody, które sam napiszę, albo te wbudowane w pojedynczą klasę w wybranym Frameworku, a nie ma tego strasznie dużo.
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim zrób trzy rzeczy:
1) zmodyfikuj eclipse.ini, przykład: --launcher.XXMaxPermSize 256m -product org.eclipse.epp.package.php.product -vmargs -Xms256m -Xmx1024m -XX:MaxPermSize=256m (wartości zależne od posiadanego sprzętu, głównie od ilości dostępnej pamięci ram) 2) wyłącz automatyczne budowanie projektów 3) ustaw w miarę możliwości na jak najnowszą maszynę wirtualną w configu -Dosgi.requiredJavaVersion=1.6 -vm C:\Java\JDK\1.6\bin\javaw.exe (oczywiście ścieżkę dostosuj) 4) wyłącz mylin tasks i odinstaluj wszystkie niepotrzebne wtyczki, z których nie korzystasz http://stackoverflow.com/questions/316265/...peed-up-eclipse http://stackoverflow.com/questions/142357/...ngs-for-eclipse -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 03:36 |