![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-netha- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie mogłam się zalogować, piszę więc w ten sposób.
Mam podaną datę w formacie: Datę obecną wyświetlam [php] $sx = $w[$data]; if ($sx<>"") echo "Dziś jest '.$sx.' ... "; [/php W jaki sposób mam wyświetlić "wczoraj" i "jutro", czyli jak od daty w takim formacie odjąć / dodać jeden dzień? Patrzyłam do manuala, ale co mi po tym, jak nie umiem ang... ![]() Z góry dz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuje zastosować natywnie obsługiwaną klasę php
http://pl.php.net/manual/pl/datetime.modify.php -------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
-netha- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuję za link, hondek. Nie znalazłam tego tematu na google.
Czyli rozumiem, że na tej podstawiem zrobić mam tak: ? Zakładając, że jest to przełom miesięcy (czyli np. dziś mamy 30.11, czyli w tym zapisie 11.30, to automatycznie przeskoczy mi na grudzień, tzn w ostatni dzień listopada napisze, że "Jutro ... coś tam '.$ev.' ...'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeskoczy ci automatycznie, ale tam masz -1 od dnia czyli jak bedziesz miał 1 grudzień to ci pokaże 30 listopad
-------------------- |
|
|
-netha- |
![]()
|
Goście ![]() |
kubek15 - no fakt
![]() Cytat(kubek15) czyli jak bedziesz miał miałaa ![]() Dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedzi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:40 |