![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem ze skryptem wykorzystującym Ajax + jQuery. Otóż mam skrypt, który po wybraniu opcji z listy rozwijanej wykorzystując Ajax ładuje obrazek. Dodatkowo wykorzystując jQuery ( .load() ) załadować opis obrazka z zewnętrznego pliku html. Każdy opis we wspomnianym pliku html jest w innym divie (z różnymi id). Jednak mam z tym problem. Kod który powinien ładować opis z pliku wygląda tak (umieszczony w headzie):
natomiast lista rozwijana wygląda tak: Problem być może jest banalny jednakże to moje początki w Ajaksie i jQuery (a nawet w JS) i wydaje mi się, że coś jest nie tak w tym miejscu:
Niestety, nie mam pomysłu jak sobie z tym poradzić. Z góry dziękuję za wszelką pomoc, pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi o błędy w obecnym skrypcie:
1) W select onChange="pobierzDane();" jest zbedne, funkcja nie istnieje. 2) Zamiast $('#lista option:selected').val(); to $('#lista').val(); 3) W skrypcie masz za duzo zamknięć "})".
Ten post edytował Necsord 27.11.2011, 21:12:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź!
A tak, nie sprecyzowałem, bo zamieściłem tutaj tylko fragment kodu.
Odnosi się do ajaksowego pobierania obrazka i to działa jak należy. I zgadza się, miałem kilka zbędnych zamknięć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z przypisaniem wartości do zmiennej wierzę na słowo, że teraz jest poprawnie, gdyż nie wiem jak to sprawdzić. Próbowałem coś w stylu
ale w #div2 jest pusto. Jednakże to nie rozwiązuje mojego problemu i opisy w dalszym ciągu nie są pobierane... Czy gdzieś jeszcze może leżeć przyczyna? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:43 |